Tato úžasná dobrota je plná cuket, mrkve, ovesných vloček, kokosu a kvalitní hořké čokolády. Při mých zdánlivě nikdy nekončících pokusech o kreativní využití hojnosti cuket jsem z nich připravila sušenky. Musíme ty zahradní cukety nějak zužitkovat! Sušenky byly tak dobré, že jsem skoro nestihla udělat fotku. Jedl je i synovec, který zeleninu v dezertech nemusí. Chutné, a dokonce trochu výživné! Těsto se tak nádherně spojí a je krásně barevné! Toto jsou určitě sušenky, které si vaše děti zamilují a vy jim je můžete bez výčitek nabídnout.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 175 ˚C.
2
Najemno nastrouháme mrkev a cuketu a zbavíme je vody. Já jsem použila papírovou utěrku.
3
V jedné misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.
4
V druhé misce rozpuštěné máslo, vajíčka, vanilku a cukr.
5
Do mokré směsi přidáme obsah první misky a mícháme, dokud se vše nespojí.
6
Potom přidáme ovesné vločky, cuketu, mrkev, kokos a nakrájenou čokoládu.
7
Směs klademe na plech vyložený papírem na pečení. Na nabírání a tvarování jsem použila velkou lžící.
8
Pečeme 10-15 minut nebo dokud nejsou sušenky pěkně zlatohnědé.
Věřím, že si pochutnáte i vy doma ;-).
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz