Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Cuketovo-mrkvové cookies s kokosem a hořkou čokoládou

20 min
20 ks
mrkvové cookies

Potřebujeme: 

  • ½ hrnku najemno nastrouhané mrkve
  • 1 hrnek najemno nastrouhané cukety
  • 2,5 hrnku špaldové mouky
  • ½ lžičky mořské/himalájské soli
  • 1 lžičku prášku na pečení bez fosfátů
  • ¾ hrnku rozpuštěného kvalitního másla
  • 2 vajíčka
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • ½ hrnku jemného kokosu
  • hrst nebo více nasekané kvalitní tmavé čokolády
mrkvové cookies

Tato úžasná dobrota je plná cuket, mrkve, ovesných vloček, kokosu a kvalitní hořké čokolády. Při mých zdánlivě nikdy nekončících pokusech o kreativní využití hojnosti cuket jsem z nich připravila sušenky. Musíme ty zahradní cukety nějak zužitkovat! Sušenky byly tak dobré, že jsem skoro nestihla udělat fotku. Jedl je i synovec, který zeleninu v dezertech nemusí. Chutné, a dokonce trochu výživné! Těsto se tak nádherně spojí a je krásně barevné! Toto jsou určitě sušenky, které si vaše děti zamilují a vy jim je můžete bez výčitek nabídnout.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 175 ˚C.

2

Najemno nastrouháme mrkev a cuketu a zbavíme je vody. Já jsem použila papírovou utěrku.

3

V jedné misce smícháme mouku, sůl a prášek do pečiva.

4

V druhé misce rozpuštěné máslo, vajíčka, vanilku a cukr.

5

Do mokré směsi přidáme obsah první misky a mícháme, dokud se vše nespojí.

6

Potom přidáme ovesné vločky, cuketu, mrkev, kokos a nakrájenou čokoládu.

7

Směs klademe na plech vyložený papírem na pečení. Na nabírání a tvarování jsem použila velkou lžící.

8

Pečeme 10-15 minut nebo dokud nejsou sušenky pěkně zlatohnědé.

recept na cookies

Věřím, že si pochutnáte i vy doma ;-).

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.