Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Syté a jednoduché těstoviny s ricottou, brokolicí a fazolemi

20 min
6 porcí
testoviny

Potřebujeme: 

  • 500 g libovolných celozrnných těstovin
  • 1 brokolici
  • 1 brokolici
  • 250 g ricotty
  • 1 lžičku medu
  • mletý pepř
  • 1 plechovku bílých fazolí
  • mořskou/himalájskou sůl
  • čerstvé bylinky
  • parmezán
testoviny

Tyto krémové citronovo-ricottové těstoviny, na které ti stačí jen 6 ingrediencí, jsou dokonalým a rychlým obědem pro každou ženu, která potřebuje rychle uvařit.

Množství brokolice schované v této omáčce ti zajistí, že ty a tvoje rodina dostanete další porci zeleniny. A už jsem zmínila, že příprava trvá jen 20 minut?

Jak na to?

1

Těstoviny uvaříme podle návodu.

2

Mezitím si brokolici rozebereme na malé růžičky, nastrouháme kůru z citronu a potom ho odšťavíme.

3

Připravíme si ricottu, kterou smícháme s citronovou kůrou, šťávou, medem a pepřem. Mícháme buď ručně, v mixéru nebo ponorným mixérem, pokud chceme získat vzdušnější texturu.

4

Když jsou těstoviny téměř uvařené, cca 2 minuty před dovařením vložíme brokolici. Necháme si 1 hrnek vody z těstovin a ty scedíme spolu s brokolicí.

5

Vrátíme do hrnce, přidáme fazole, ricottu a podle potřeby upravíme hustotu ponechanou vodou z těstovin, dochutíme solí a pepřem.

6

Podáváme posypané čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmezánem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

530 kcal

2217.5 kJ

T:

10.6 g

B:

26.3 g

S:

74.5 g

V:

15 g

testoviny s brokolici

Dobrou chuť 😊.

Zažij ten skvělý pocit volnosti a štěstí, když objevíš skvělé možnosti svého těla díky pestré stravě a pravidelnému pohybu. Přidej se k nám už dnes.

Tešíme se na tebe ❤️.

cviceni pro zeny
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.