Tyto krémové citronovo-ricottové těstoviny, na které ti stačí jen 6 ingrediencí, jsou dokonalým a rychlým obědem pro každou ženu, která potřebuje rychle uvařit.
Množství brokolice schované v této omáčce ti zajistí, že ty a tvoje rodina dostanete další porci zeleniny. A už jsem zmínila, že příprava trvá jen 20 minut?
Jak na to?
1
Těstoviny uvaříme podle návodu.
2
Mezitím si brokolici rozebereme na malé růžičky, nastrouháme kůru z citronu a potom ho odšťavíme.
3
Připravíme si ricottu, kterou smícháme s citronovou kůrou, šťávou, medem a pepřem. Mícháme buď ručně, v mixéru nebo ponorným mixérem, pokud chceme získat vzdušnější texturu.
4
Když jsou těstoviny téměř uvařené, cca 2 minuty před dovařením vložíme brokolici. Necháme si 1 hrnek vody z těstovin a ty scedíme spolu s brokolicí.
5
Vrátíme do hrnce, přidáme fazole, ricottu a podle potřeby upravíme hustotu ponechanou vodou z těstovin, dochutíme solí a pepřem.
6
Podáváme posypané čerstvými bylinkami a nastrouhaným parmezánem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
530 kcal
2217.5 kJ
T:
10.6 g
B:
26.3 g
S:
74.5 g
V:
15 g
Dobrou chuť 😊.
Zažij ten skvělý pocit volnosti a štěstí, když objevíš skvělé možnosti svého těla díky pestré stravě a pravidelnému pohybu. Přidej se k nám už dnes.
Tešíme se na tebe ❤️.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz