Něco ti o tomto receptu povím. Je fakt výborný! Miluju barevné zeleninové pekáče s vejci. Recept je super všestranný a můžeš si ho vychutnat ráno, v poledne i večer.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 210 °C. Plech vysteleme papírem na pečení nebo alobalem (já to dělám pokaždé, protože zelenina se potom nepřipeče ke dnu a pekáč se snadněji čistí).
2
Nakrájenou zeleninu dáme do pekáče, polijeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme (špenát přidáme až na konec).
3
Pečeme 25–35 minut nebo dokud není zelenina upečená.
4
Potom přidáme ještě špenát a necháme 5 minut podusit v troubě. Vyndáme, promícháme a uděláme 4 důlky, do kterých vložíme vejce. Osolíme je a okořeníme.
5
Pečeme ještě 6–8 minut nebo podle toho, jak máme vejce nejradši.
6
Zeleninu podáváme samotnou, se salátem, pečivem, topinkami nebo tortillou.
TIP: Jestli chceš ušetřit čas, můžeš použít uvařenou vakuově balenou řepu a mraženou mrkev. Dáš je klasicky zapéct, ale trvá to kratší dobu.
Výživové hodnoty na 1 porci:
452 kcal
1902 kJ
T:
20 g
B:
20 g
S:
47 g
V:
11 g
Dobrou chuť! 😊
Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz