Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Zapékaná zelenina s vejci: jídlo vhodné nejen pro vegetariány

50 min
2 porce
zapekana zelenina recept

Potřebujeme: 

  • 3 středně velké červené řepy
  • 3 středně velké mrkve
  • 1 cibuli
  • 2 lžíce oleje
  • himalájskou/mořskou sůl
  • koření podle chuti
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 4 vejce
zapekana zelenina recept

Něco ti o tomto receptu povím. Je fakt výborný! Miluju barevné zeleninové pekáče s vejci. Recept je super všestranný a můžeš si ho vychutnat ráno, v poledne i večer.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 210 °C. Plech vysteleme papírem na pečení nebo alobalem (já to dělám pokaždé, protože zelenina se potom nepřipeče ke dnu a pekáč se snadněji čistí).

2

Nakrájenou zeleninu dáme do pekáče, polijeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme (špenát přidáme až na konec).

3

Pečeme 25–35 minut nebo dokud není zelenina upečená.

4

Potom přidáme ještě špenát a necháme 5 minut podusit v troubě. Vyndáme, promícháme a uděláme 4 důlky, do kterých vložíme vejce. Osolíme je a okořeníme.

5

Pečeme ještě 6–8 minut nebo podle toho, jak máme vejce nejradši.

6

Zeleninu podáváme samotnou, se salátem, pečivem, topinkami nebo tortillou.

TIP: Jestli chceš ušetřit čas, můžeš použít uvařenou vakuově balenou řepu a mraženou mrkev. Dáš je klasicky zapéct, ale trvá to kratší dobu.

Výživové hodnoty na 1 porci:

452 kcal

1902 kJ

T:

20 g

B:

20 g

S:

47 g

V:

11 g

zapekana zelenina recepty

Dobrou chuť! 😊

Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.

vaření zdravě
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.