Ovesné kaše jsou pro většinu z nás asi nejoblíbenější snídaní. Obvykle jsou hotové do 10 minut, dají se ochutit mnoha ingrediencemi podle sezónnosti a našich preferencí a zasytí nás na delší dobu. Pokud do nich nezapomeneme přidat například lžíci oříškového másla nebo jogurt, můžeme tak už během snídaně přijmout v zdánlivě sacharidovém jídle bílkoviny. Příště můžeš vyzkoušet tuto verzi ovesné kaše s jogurtem a borůvkami. Ať ti chutná! :-)
Jak na to?
1
Vločky opražíme na pánvi nasucho a po chvíli k nim přidáme mléko.
2
Promícháme a přidáme jogurt, semínka, med a nasekané kešu oříšky, které jsme předtím aspoň 3 hodiny nechali namočit ve vodě.
3
Po uvaření kaši ozdobíme šťavnatými borůvkami.
Výživové hodnoty na 1 porci:
420 kcal
1765 kJ
T:
15 g
B:
17 g
S:
50 g
V:
7 g
V jednoduchosti je krása. Není potřeba hodně ingrediencí a na kaši se dá výborně pochutnat. Kdo však chce, může do kaše přidat trochu vanilky, ale není to nutné.
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.