Dnes si spolu uděláme velmi chutné sladké tyčinky, které díky skořici a hřebíčkům voní jako Vánoce. Chuť a vůně těchto tyčinek tě jednoduše dostane. Tak směle do toho a Vánoce budou nezapomenutelné. ;-)
Jak na to?
1
Jablka oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Zbavíme se přebytečné šťávy (některá jablka jsou velmi šťavnatá a těsto by nemuselo mít dobrou konzistenci, kdybychom ji nechali).
2
Přidáme mouku, změklé máslo, kypřicí prášek, cukr, skořici a rozemleté hřebíčky.
3
Všechno společně dobře promícháme a vypracujeme vláčné těsto.
4
Těsto dáme do misky a vložíme na 1 hodinu do ledničky.
5
Když je těsto odleželé, rozdělíme ho na 4 části.
6
Pracovní vál dobře pomoučíme, protože těsto trochu lepí.
7
Každou část postupně vyválíme na tloušťku cca 1 cm a nakrájíme na tyčinky, které klademe na papír na pečení.
8
Tyčinky potřeme vajíčkem a posypeme vločkovým müsli.
9
Takto připravené tyčinky vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 20 minut.
TIP: Tyto tyčinky jsou vhodné cca od 2 let, pokud bys však dala méně hřebíčků, můžeš je zkusit nabídnout i menším dětem.
Výživové hodnoty na 1 ks:
30 kcal
129 kJ
T:
0.16 g
B:
1 g
S:
6 g
V:
0.8 g
Ať ti tento recept vánočně rozvoní domov a všem chutná! :-)
Množství fantastických receptů nejen na Vánoce najdeš i v našich knihách Z fitka do kuchyne:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.