Kuskus můžeš použít stejně jako malé těstoviny v jakémkoliv těstovinovém jídle, které chceš uvařit. Například v tomto absolutně lahodném jednoduchém a lehkém receptu na kuskus s rajčaty, bazalkou a mozzarellou. Na jeho výrobu budeš potřebovat kuskus, jedno pánev a 5 ingrediencí. Tyto lahodné zdravé těstoviny uvaříš přibližně za 10 minut, jsou všestranné a vegetariánské – perfektní oběd nebo večeře v týdnu.
Jak na to?
1
Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme rajčata a dusíme 2 minuty, občas promícháme. Měly by mít konzistenci rajské omáčky.
2
Přidáme kuskus a 4–5 lžic vody, snížíme teplotu na střední stupeň, občas promícháme. Vaříme, dokud není kuskus téměř hotový a nenasákne část rajčatové omáčky.
3
Přimícháme nakrájenou bazalku, sůl, černý pepř. Promícháme, přidáme mozzarellu a necháme ji rozpustit na pánvi.
4
Podáváme s čerstvými bazalkovými lístky.
DOPLŇKY: Tento recept na kuskus je velmi jednoduchý a snadno se přizpůsobí vašim vlastním představám a potřebám. Zde je několik věcí, které můžete do těchto těstovin přidat, aby byly ještě sytější:
- kuře,
- mořské plody nebo ryby,
- zeleninu, jako je cuketa, brokolice nebo chřest.
Výživové hodnoty na 1 porci:
439 kcal
1844 kJ
T:
18 g
B:
21 g
S:
45 g
V:
4 g
Dobrou chuť! 😊
Spoustu zajímavých receptů na tebe čeká i v našich kuchařkách.
A víš, že dokonce i při koupi ročního členství u nás, máš od nás jednu z těchto inspirativních knížek zadarmo?
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz