Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Výborný kuskus s rajčaty, bazalkou a mozzarellou hotový do 15 minut

15 min
2 porce
výborný kuskus

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1½ hrnku nakrájených rajčat
  • ½ hrnku kuskusu (použila jsem celozrnný)
  • čerstvé bylinky, já jsem použila 2–3 lžíce najemno nakrájené bazalky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 125 g nastrouhané mozzarelly
výborný kuskus

Kuskus můžeš použít stejně jako malé těstoviny v jakémkoliv těstovinovém jídle, které chceš uvařit. Například v tomto absolutně lahodném jednoduchém a lehkém receptu na kuskus s rajčaty, bazalkou a mozzarellou. Na jeho výrobu budeš potřebovat kuskus, jedno pánev a 5 ingrediencí. Tyto lahodné zdravé těstoviny uvaříš přibližně za 10 minut, jsou všestranné a vegetariánské – perfektní oběd nebo večeře v týdnu.

Jak na to?

1

Na pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme rajčata a dusíme 2 minuty, občas promícháme. Měly by mít konzistenci rajské omáčky.

2

Přidáme kuskus a 4–5 lžic vody, snížíme teplotu na střední stupeň, občas promícháme. Vaříme, dokud není kuskus téměř hotový a nenasákne část rajčatové omáčky.

3

Přimícháme nakrájenou bazalku, sůl, černý pepř. Promícháme, přidáme mozzarellu a necháme ji rozpustit na pánvi.

4

Podáváme s čerstvými bazalkovými lístky.

DOPLŇKY: Tento recept na kuskus je velmi jednoduchý a snadno se přizpůsobí vašim vlastním představám a potřebám. Zde je několik věcí, které můžete do těchto těstovin přidat, aby byly ještě sytější:

  • kuře,
  • mořské plody nebo ryby,
  • zeleninu, jako je cuketa, brokolice nebo chřest.

Výživové hodnoty na 1 porci:

439 kcal

1844 kJ

T:

18 g

B:

21 g

S:

45 g

V:

4 g

paradajkovy kuskus

Dobrou chuť! 😊

Spoustu zajímavých receptů na tebe čeká i v našich kuchařkách.

A víš, že dokonce i při koupi ročního členství u nás, máš od nás jednu z těchto inspirativních knížek zadarmo?

dárek
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.