Čas přípravy
- 30 minutvaření vývaru
- 40 minutpříprava
Orientální jídlo, které našemu trávení zachutná po všech stránkách – takový je tento marocký kuskus. Příprava je opravdu jednoduchá a výsledek velmi uspokojivý.
I tento recept je inspirovaný knížkou doc. Kužely.
Jak na to:
1
Dáme vyhřát troubu na 200 °C.
2
Mezitím si připravíme zeleninu – mrkev, petržel, cibuli, česnek a květák nakrájíme na menší kousky, osolíme a přidáme pastu harissa (příp. římský kmín, kari a mletou papriku).
3
Důkladně promícháme společně s 2 lžícemi olivového oleje.
4
Zeleninu pečeme přibližně 30 minut na plechu vyloženém papírem na pečení.
5
Mezitím, co se peče zelenina, si připravíme kuskus, který zalejeme horkým vývarem nebo vodou, přidáme 1 lžíci olivového oleje a zakryté necháme vodu vsáknout.
6
Hotový kuskus promícháme vidličkou a přidáme datle s rozinkami, cizrnu, nasekaný koriandr a petrželovou nať.
7
Následně pokapeme citronovou šťávou a poprášíme mletou skořicí.
8
Servírujeme na větší míse, kam na spodek umístíme kuskus a nahoru dáme upečenou zeleninu, případně je možné zeleninu vmíchat do směsi kuskusu a vršek ozdobit lupínky mandlí.
Dobrou chuť 😉!
Kromě letní stravy ti nabízíme i letní cvičení. Vyzkoušej naše 15minutovky Fit in 15 min, které jsou na letní dny jako dělané!
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.