Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Zapečený koláč z červené řepy s vajíčkem, špenátem a sýrem

30 min
2 porce
řepový koláč

Potřebujeme: 

  • 3 vajíčka
  • 2 lžíce mléka
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř
  • 1 červenou řepu (asi 100 g)
  • 1 lžíci oleje
  • 1 cibuli
  • 1 lžičku sušených/čerstvých lístků tymiánu
  • 2 lžičky balzamika nebo jiného octa, který máte doma
  • 2 lžičky medu a navíc na servírování
  • hrst čerstvého špenátu
  • 25 g balkánského nebo kozího sýra
  • semínka na posypání, já jsem použila sezamová a slunečnicová
řepový koláč

Verze s červenou řepou a vajíčkem je jemně sladká a návyková. Tento recept je super jednoduchý na přípravu, dokonalý, když máš málo času nebo se ti jen nechce stát u sporáku. Tuto dobrotu můžeš zabalit sobě nebo dětem, nabídnout návštěvě jako pohoštění, připravit si ji jako vydatnou snídani, rychlý oběd, ale i jako lenivou večeři.

Jak na to?

1

Troubu předehřejeme na 170 ˚C.

2

Vajíčka důkladně rozšleháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Odložíme bokem.

3

Červenou řepu nastrouháme najemno. Spodek pekáče vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj uložíme řepu.

4

Na pánev dáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli, tymián, ocet a med. Smažíme, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Vmícháme špenát, aby zvadl.

5

Cibulovou směs nalejeme do vaječné směsi a promícháme, aby se spojily. Nalejeme na řepu a potom posypeme sýrem a semínky.

6

Pečeme 30 minut. Před krájením necháme chvilku vychladnout.

7

Podáváme se zeleninou nebo salátem, s topinkami, oblíbeným pečivem, toastem...

Výživové hodnoty na 1 porci:

317 kcal

1331 kJ

T:

19 g

B:

15 g

S:

19 g

V:

3 g

koláč z červené řepy
fitness koláč z červené řepy

Dobrou chuť 😊!

Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

fit recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.