Verze s červenou řepou a vajíčkem je jemně sladká a návyková. Tento recept je super jednoduchý na přípravu, dokonalý, když máš málo času nebo se ti jen nechce stát u sporáku. Tuto dobrotu můžeš zabalit sobě nebo dětem, nabídnout návštěvě jako pohoštění, připravit si ji jako vydatnou snídani, rychlý oběd, ale i jako lenivou večeři.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 170 ˚C.
2
Vajíčka důkladně rozšleháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Odložíme bokem.
3
Červenou řepu nastrouháme najemno. Spodek pekáče vyložíme papírem na pečení a rovnoměrně na něj uložíme řepu.
4
Na pánev dáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli, tymián, ocet a med. Smažíme, dokud cibule nezměkne, asi 5 minut. Vmícháme špenát, aby zvadl.
5
Cibulovou směs nalejeme do vaječné směsi a promícháme, aby se spojily. Nalejeme na řepu a potom posypeme sýrem a semínky.
6
Pečeme 30 minut. Před krájením necháme chvilku vychladnout.
7
Podáváme se zeleninou nebo salátem, s topinkami, oblíbeným pečivem, toastem...
Výživové hodnoty na 1 porci:
317 kcal
1331 kJ
T:
19 g
B:
15 g
S:
19 g
V:
3 g
Dobrou chuť 😊!
Víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Koukni i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz