Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Domácí pribináček: tip na snadný nepečený dezert i zdravou svačinu pro děti

15 min
5 porcí
nepečený dezert

Potřebujeme: 

  • 200 ml rostlinné šlehačky (např. kokosové smetany)
  • 250 g jemného tvarohu
  • 50 g mascarpone (aby byla konzistence krémová)
  • 3–4 lžíce domácího medu (příp. javorového sirupu)
  • 1 lžíci bio kakaa
  • ½ vanilkového lusku (příp. 1–2 kapky vanilkového extraktu)
nepečený dezert

Nechce se ti teď v těchto vedrech jíst nic teplého? Hledáš způsob, jak se dobře, zdravě zasytit například ke svačině? Připrav si takovýhle chutný dezert, který máš hotový do 15 minut. Potom ho stačí uložit do lednice, počkat, než ztuhne, a pochutnat si na něm. Příprava je velice snadná a přináší ti možnost vytvořit si i vlastní verzi.

Jak na to?

1

Šlehačku vyšleháme dokrémova, ne dohusta, aby se pribináček nesrazil.

2

Do šlehačky přidáme tvaroh, mascarpone a med. Mixujeme ručním šlehačem.

3

Směs rozdělíme na polovinu. Do jedné vmícháme kakao a do druhé vanilku.

4

Směs vložíme do pohárů nebo misek podle toho, jak chceme rozložit jednotlivé vrstvy, a necháme zchladit aspoň 2 hodiny.

5

Můžeme podávat ozdobené čerstvým, případně mrazem sušeným ovocem (např. BRIX).

TIP č. 1: Pribináčka můžeme dát i zmrazit do mrazáku, abychom z něj získali vynikající nanuk.

TIP č. 2: Kromě vanilky a kakaa se do směsi hodí například i skořice, kousky hořké čokolády, rozmixované ovoce, případně nadrobno nakrájené oříšky.

pribináček recept

Přeju ti příjemné vychutnávání a ochlazení. ;-)

Fotka autora
Iveta Kašická
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.