Zelený hrášek je oblíbenou zeleninou, kterou mají rádi i naši nejmenší :-). A když ho máme dostatek i v naší zahrádce, rozhodla jsem se z něho vyzkoušet krémovou polévku, která má i díky lístkům z čerstvé máty opravdu skvělou a nezaměnitelnou chuť. Ideální právě v letním počasí a jednoduchá na přípravu :-).
Jak na to?
1
Na olivovém oleji osmažíme nakrájenou cibuli a po chvíli přidáme i česnek a nadrobno nakrájené brambory.
2
Přidáme sůl a pepř a všechno promícháme.
3
Po chvilce zalejeme vodou, přidáme hrášek s mátou a vaříme cca 7-10 min. Hrášek je uvařený rychle, takže vaříme, dokud nejsou měkké brambory.
4
Podle potřeby dolejeme vodu, přidáme sůl a pepř.
5
Následně polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladký krém.
6
Na konci do polévky přidáme kokosové mléko.
Tip: Polívčičku si můžeme ozdobit hráškem, mátou, příp. semínky. :-).
Dobrou chuť :-)!
Jsem maminkou 2 malých dětí a i při péči o ně je cvičení a zdravý životní styl mojí největší láskou. I z toho důvodu jsem absolvovala trenérský kurz – Fitness trenér pro I. kvalifikační stupeň – a zároveň specializovaný kurz jako poradce pro výživu ve sportu a klinickou dietetiku, zaměřený mimo jiné i na tvorbu a návrhy stravovacích jídelníčků. :-) Miluju kvalitní domácí potraviny a ze všeho nejradši ráda vařím polévky, připravuju smoothies, zdravé zákusky a domácí limonády.