Všechny

Chutný zapékaný lilek s cuketou a mozzarellou

Velikonoční
6. apr 2023
Júlia Rašlová
45 min
2 porce
zapékaný lilek recepty
Potřebujeme:
  • 1 lilek
  • 1 cuketu
  • kvalitní olivový olej
  • 1 mozzarellu
  • mletý černý pepř
  • mořskou/himalájskou sůl
  • 100 g parmazánu
  • 1 vajíčko
  • 100 ml smetany na vaření

Léto se pomalu blíží. Proto vyhledáváme lehčí a zdravější jídla.

Zkombinuj lilek s cuketou a máš výbornou lehkou a zdravou večeři 😊.

Jak na to:
1
Lilek spolu s cuketou nakrájíme na kolečka.
2
Uložíme je na kuchyňské ubrousky, osolíme a necháme 20 minut postát.
3
Na pánvi rozpálíme olivový olej. Kolečka lilku a cukety osušíme a osmažíme na prudkém ohni.
4
Zapékací mísu vytřeme olejem.
5
Mozzarellu nakrájíme na kolečka.
6
Do zapékací mísy ukládáme postupně do vrstev lilek, cuketu a mozzarellu, dokud nedojdou.
7
Opepříme a osolíme.
8
V misce smícháme strouhaný parmazán, vejce a smetanu na vaření.
9
Směsí zalijeme zeleninu a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 200 °C.
10
Pečeme cca 25 minut.

Výživové hodnoty na 1 porci:

432 kcal

1818 kJ

T:

27 g

B:

31 g

S:

12 g

V:

3 g

zapekany lilek recept

Dobrou chuť 😊!

Víš o tom, že i koupí premium členství u nás získáváš knihu s dalšími zdravými recepty? Pro naše členy jsme připravili hned několik benefitů, přidej se k nám a naskoč na cestu za svým cílem s námi 😊:

z fitka do kuchyne
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

VelikonočníReceptyBezlepkovéVegetariánské