Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Citronové overnight vločky s řeckým jogurtem a proteinem

10 min
3 porce
overnight vločky

Potřebujeme: 

  • ½ hrnku jemných ovesných vloček
  • ½ hrnku libovolného mléka (já jsem použila kokosové)
  • 1 lžičku chia semínek
  • 30 g vanilkového proteinového prášku
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • kůru z 1 citronu
  • 2 lžíce medu
  • 100 g řeckého jogurtu
  • 40 g kvalitní hořké čokolády (můžeme použít i bílou)
overnight vločky

Citronové ovesné vločky jsou perfektní snídaně:

  • jsou super rychlé na přípravu, a když je ochutnáš, budeš mít pocit, že jíš chutný dezert,
  • příprava je pohodlná, protože všechno přidáš do jedné misky nebo dózy, na noc necháš v lednici odležet a ráno si je můžeš vychutnat.

Na jejich výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí a tvoje nová oblíbená ovesná pochoutka bude na světě!

Jak na to?

1

Do misky přidáme ovesné vločky, mléko, chia semínka, vanilkový proteinový prášek, citronovou šťávu, citronovou kůru a 1 lžíci medu. Dobře promícháme a dáme do lednice minimálně na 1 hodinu, aby směs ztuhla.

2

Mezitím ve vodní lázni rozpustíme hořkou čokoládu, kterou potom smícháme s řeckým jogurtem, můžeme přidat med (nemusíme). Promícháme, aby se všechno spojilo.

3

Ovesné vločky vyndáme z lednice a na vrch nalijeme směs. Necháme přes noc v lednici. Podáváme s ovocem, ořechy...

Výživové hodnoty na 1 porci:

340 kcal

1429 kJ

T:

13 g

B:

14 g

S:

40 g

V:

5 g

overnight kase

Příjemné ranní mlsání! 😊

Tuto skvělou snídani můžeš podávat i pokapanou naší výbornou Fitnutkou. V e-shopu ji najdeš hned ve třech příchutích. Tak po které sáhneš?

zdravé mlsání
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.