Nejde si nevšimnout, že podzim nás už úplně ovládl. Rána jsou studená a tmavá, přes den se na nás šklebí zubaté sluníčko, příroda si ze šatníku vytáhla ty nejbarevnější kousky, spíže a sklepy se plní zavařeninami a plody země. Oranžová barva, která momentálně převládá nad ostatními, nemusí zdobit jen naše okna a dvory. Co tak si natřít na chleba trošku té podzimní nálady. Sezóna dýní je v plném proudu, tak si nenech ujít nekonečné možnosti této chutné dobroty. Tato na přípravu nenáročná dýňová pomazánka se dokonale hodí k domácímu čerstvému pečivu na snídani, případně na svačinu. Ale můžeš jí překvapit i svoje návštěvy a namazat jí jednohubky.
Doba chlazení: cca 1 hodinu
Jak na to?
1
Nejprve společně dozlatova osmažíme cibuli, slaninu a jablko. (Pokud nemáš nepřilnavou pánev, případně slanina nemá moc tuku, raději přidej i 1 lžíci oleje. V případě dobré pánve a poctivé slaniny to však není třeba.)
2
Osmaženou směs přidáme k dýňovému pyré a všechno spolu dohladka rozmixujeme.
3
Přidáme máslo a podle chuti osolíme a opepříme.
4
Pomazánku necháme vychladnout a podáváme s oblíbeným pečivem či topinkami.
Tip: Pomazánku můžeme použít i na chlebíčky pro návštěvy, na namazání baget nebo obložených housek. Všude tam, kde máme chuť. 😊
Výživové hodnoty na 1 porci:
290 kcal
1213 kJ
T:
23 g
B:
6 g
S:
16 g
V:
4 g
Věřím, že si doma na této pomazánce pochutnáte stejně jako my. 😊
Vánoce se blíží a ty přemýšlíš čím můžeš obdarovat své blízké? U nás v e-shopu si jednoznačně vybereš svůj fit vánoční dárek, ať už pro někoho z rodiny nebo i pro sebe 😉.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz