Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Kakaovo-kokosová ovesná kaše se zdravou nutelou: tip na rychlou sladkou snídani

10 min
2 porce
kokosová ovesná kaše

Potřebujeme: 

  • 300–350 ml ovesného mléka (příp. jiného oblíbeného)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 3 plné lžíce Fitnutky
  • 4 lžičky strouhaného kokosu
  • 2 lžičky bio kakaa
  • 1 lžičku kokosového oleje nebo másla
  • Na ozdobu (volitelně):
  • ovoce, ořechy, semínka, med
kokosová ovesná kaše

Teď se nás asi ptáš: opravdu je tohle blog o zdravém jídle, když mi nabízí k snídani nutelu? A odpověď je ano. Protože jde o recept s bio veganskou pomazánkou, která obsahuje až 70 % lískových oříšků, žádný palmový tuk a dokonale nahradí všechny jiné čokoládové krémy, které jsou složeny hlavně z cukru a tuku. Odkaz na porovnání oříškových pomazánek ti přiložíme na závěr receptu. Začni i ty den s touto famózní snídaní. Čokoládovo-kokosová ovesná kaše tě výborně naladí hned od rána.

Jak na to?

1

Mléko, ovesné vločky, Fitnutku, kokos a kakao vaříme na mírném ohni, dokud vločky nezměknou.

2

Neustále mícháme, aby se všechno promíchalo a spojilo. Jestli je kaše velmi hustá, přidáme ještě mléko.

3

Když jsou ovesné vločky uvařené, přidáme kokosový olej, promícháme a podáváme s oblíbenou ozdobou.

Jestli se chceš naučit, jak číst etikety na lískooříškových krémech a čeho si všímat v složení, přečti si náš článek o porovnání čokoládových pomazánek.

Výživové hodnoty na 1 porci:

754 kcal

3169 kJ

T:

37 g

B:

19 g

S:

78 g

V:

12 g

zdravá ovesná kaše recept
ovesna kase recept
jak udělat ovesnou kaši

Dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.