Na téhle jednoduché měkoučké bábovce s cuketou si můžete pochutnat ať už k snídani, nebo si ji zabalit s sebou na cesty nebo si na ní pochutnat při kávě. Díky cuketě je těsto vláčné a jemné. Příprava je jednoduchá, a tak to určitě zvládne každý. Přeju vám dobrou chuť! 😊
Jak na to?
1
Vajíčka vyšleháme s třtinovým cukrem do pěny a následně přidáme kokosový olej a mléko.
2
Vmícháme ostatní sypké suroviny, tj. hladkou špaldovou mouku, kypřicí prášek, špetku soli, skořici, a všechno promícháme.
3
Cuketu oloupeme, nastrouháme nahrubo a vymačkáme z ní přebytečnou vodu. Například přes gázu nebo utěrku.
4
Cuketu vmícháme do těsta, které by mělo být vláčné, ne příliš husté. Kdyby se nám zdálo husté, přidáme trochu mléka, v opačném případě trochu mouky.
5
Formu na bábovku vymažeme kokosovým olejem, nalijeme do ní těsto a tak bábovku pečeme na 175 °C cca 50 minut.
Tip: Bábovku si můžeme polít kvalitním oříškovým krémem, například Fitnutkou nebo pistáciovým.
Výživové hodnoty na 1 ks:
245 kcal
1031 kJ
T:
15 g
B:
4 g
S:
23 g
V:
3 g
Příjemné mlsání! 😊
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov