Přináším ti recept na výživnou kaši z pohanky a quinoy.
Na její výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí.
Je přirozeně slazená ovocem a medem, takže tě nepošle na onu obávanou horskou dráhu s obsahem cukru v krvi a místo toho se budeš cítit plná energie. Je to super způsob, jak začít den 😊!
Recept s použitím Luli Chefem Midi
Potřebujeme:
- 2x 20 ml pohanky (2 odměrky)
- 1x 20 ml quinoy (1 odměrka)
- 1 banán
- vodu
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci ořechového másla, já jsem použila Fitnutku
- ovoce, granolu, semínka na posypání
Jak na to s Luli Chefem Midi:
1
Do Luli Chef Midi přidáme pohanku, quinou, banán a vodu. Zapneme program Soup/Puree.
2
Po dokončení přelijeme do misky a dochutíme medem a ořechovým máslem.
3
Podáváme teplé nebo studené s oblíbenou přílohou.
Recept s použitím mixéru
Potřebujeme:
- ½ hrnku uvařené pohanky
- ¼ hrnku uvařené quinoy
- 1 banán
- ⅓ hrnku vody nebo mléka
- 1 lžíci medu
- 1 lžíci ořechového másla, já jsem použila Fitnutku
- ovoce, granolu, semínka na posypání
Jak na to s mixérem:
1
Uvaříme si pohanku a quinou. Potom je společně s banánem, vodou nebo mlékem, medem a ořechovým máslem rozmixujeme dohladka. Pokud je kaše hustější, dolijeme vodu nebo mléko.
2
Tento typ kaše je studený. Podáváme s oblíbenou přílohou.
Ať ti chutná 😊!
Pojď si s námi zamakat a změnit svoji postavu i ty vo Výzvě do plavek 2023. Výzva bude i letos obsahovat fantastická videa o stravování.
Přidej se k nám a přihlaš se ještě dnes:
Fitnutka: BIO Arašidy & Protein
Bio arašidová nátierka s kúskami arašidov a proteínom. Chutí ako obľúbený arašidový keksík.
Fitnutka: BIO Kešu & Kokos
Bio nátierka z kešu orechov a kokosu. Nečakaj na dovolenku! Exotická chuť kokosu a kešu ťa na ňu prenesie okamžite!🥥🏝️
Fitnutka: BIO Lieskové oriešky & Čokoláda
Tvoja zdravá pochúťka. Lahodný Bio orieškový krém.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz