Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Vynikající pohankovo–banánová kaše s quinoou

20 min
2 porce
banánová kaše
banánová kaše

Přináším ti recept na výživnou kaši z pohanky a quinoy.

Na její výrobu potřebuješ jen pár ingrediencí.

Je přirozeně slazená ovocem a medem, takže tě nepošle na onu obávanou horskou dráhu s obsahem cukru v krvi a místo toho se budeš cítit plná energie. Je to super způsob, jak začít den 😊!

Recept s použitím Luli Chefem Midi

Potřebujeme:

  • 2x 20 ml pohanky (2 odměrky)
  • 1x 20 ml quinoy (1 odměrka)
  • 1 banán
  • vodu
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci ořechového másla, já jsem použila Fitnutku
  • ovoce, granolu, semínka na posypání

Jak na to s Luli Chefem Midi:

1

Do Luli Chef Midi přidáme pohanku, quinou, banán a vodu. Zapneme program Soup/Puree.

2

Po dokončení přelijeme do misky a dochutíme medem a ořechovým máslem.

3

Podáváme teplé nebo studené s oblíbenou přílohou.

luli chef recepty

Recept s použitím mixéru

Potřebujeme:

  • ½ hrnku uvařené pohanky
  • ¼ hrnku uvařené quinoy
  • 1 banán
  • ⅓ hrnku vody nebo mléka
  • 1 lžíci medu
  • 1 lžíci ořechového másla, já jsem použila Fitnutku
  • ovoce, granolu, semínka na posypání

Jak na to s mixérem:

1

Uvaříme si pohanku a quinou. Potom je společně s banánem, vodou nebo mlékem, medem a ořechovým máslem rozmixujeme dohladka. Pokud je kaše hustější, dolijeme vodu nebo mléko.

2

Tento typ kaše je studený. Podáváme s oblíbenou přílohou.

kaše

Ať ti chutná 😊!

Pojď si s námi zamakat a změnit svoji postavu i ty vo Výzvě do plavek 2023. Výzva bude i letos obsahovat fantastická videa o stravování.

Přidej se k nám a přihlaš se ještě dnes:

Vyzva do plavek 2023
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.