Stále si můžeš dát dezert a nepokazit si jím dietu ani svůj pokrok! Tento krém se stal oblíbencem naší rodiny. Je připravený z řeckého jogurtu, díky čemuž je super krémový a obsahuje bílkoviny. Jestli máš ráda chuť tvarohového krému, toto je jeho zdravější verze.
Jak na to?
1
Mléko nalijeme do hrnce a vaříme na mírném ohni. Když se ohřeje, přidáme čokoládu a mícháme, dokud se nerozpustí.
2
Potom sejmeme mléko ze zdroje tepla a necháme ho 3–5 minut chladnout. Přidáme med, vanilkový extrakt a řecký jogurt a mícháme, dokud se všechno úplně nespojí.
3
Krém rozdělíme do sklenic a necháme vychladit v lednici aspoň 1 hodinu.
4
Před podáváním si ho můžeme dochutit ovocem nebo ořechy.
Výživové hodnoty na 1 porci:
352 kcal
1482 kJ
T:
22 g
B:
7 g
S:
30 g
V:
2 g
Příjemné mlsání! 😊
Výborná na doplnění dezertů či koláčů ale i snídaňové kaše či pudinku může být i naše výborná Fitnutka, kterou najdeš ve 3 příchutích na našem e-shopu.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz