Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Neodolatelně dobrá snídaně i přesnídávka: Třešňový chia pudink

15 min
2 porce
třešňový pudink

Potřebujeme: 

  • 500 g bílého řeckého jogurtu
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 lžíce medu (nebo podle vlastní chuti)
  • ½ hrnku chia semínek
  • 180 g vypeckovaných třešní
  • kůru ze 2 bio citronů
  • hořkou čokoláda s podílem kakaa aspoň 70 % na ozdobení
třešňový pudink

Od ochucených kupovaných jogurtů bychom měli všichni dát ruce pryč. Obsahují hodně umělých přísad a všelijakých konzervantů, které do těla nepatří. Mnohem lepší je namíchat si doma svůj vlastní ochucený jogurt, který si můžeme dát na snídani, případně jako přesnídávku. A super je, že jak je rok dlouhý, vždy si ho můžeme připravit jinak i podle dostupnosti sezónního ovoce. V tomto případě jsem vsadila na chuť čerstvých třešní. Dopřej si třešňový chia pudink na snídani nebo přesnídávku i ty. ;-)

Jak na to?

1

Večer před podáváním připravíme jogurtový základ tak, že do jogurtu přidáme vanilku, cca 2 lžíce medu a chia semínka, zamícháme a odložíme do ledničky.

2

Vypeckované třešně rozmixujeme na jemné pyré, do kterého přidáme cca 1 lžíci medu (v případě, že jsou třešně sladké, můžeme med vynechat, pokud je tomu naopak, můžeme přidat o 1 lžíci víc) a citronovou kůru.

3

Pár třešní si můžeme odložit i bokem na ozdobení.

4

Následuje rozdělování do 2 sklenic.

5

Na spodek dáme jogurt a na něj navrstvíme třešňové pyré.

6

Na pyré můžeme dát třešně na ozdobu a posypat nastrouhanou hořkou čokoládou.

TIP: Pudink můžeme podávat ihned, nebo ho dáme ještě na hodinu vychladit do ledničky. Třešňové pyré ztuhne a jeho chuť bude připomínat ovocný nanuk.

chia pudink recept
recept na chia pudink

Přeju ti příjemný start do nového dne! 😊

Více fantastických receptů na snídaně, přesnídávky, ale i pro jiné části dne najdeš i na našem blogu:

inspirace na zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.