Od ochucených kupovaných jogurtů bychom měli všichni dát ruce pryč. Obsahují hodně umělých přísad a všelijakých konzervantů, které do těla nepatří. Mnohem lepší je namíchat si doma svůj vlastní ochucený jogurt, který si můžeme dát na snídani, případně jako přesnídávku. A super je, že jak je rok dlouhý, vždy si ho můžeme připravit jinak i podle dostupnosti sezónního ovoce. V tomto případě jsem vsadila na chuť čerstvých třešní. Dopřej si třešňový chia pudink na snídani nebo přesnídávku i ty. ;-)
Jak na to?
1
Večer před podáváním připravíme jogurtový základ tak, že do jogurtu přidáme vanilku, cca 2 lžíce medu a chia semínka, zamícháme a odložíme do ledničky.
2
Vypeckované třešně rozmixujeme na jemné pyré, do kterého přidáme cca 1 lžíci medu (v případě, že jsou třešně sladké, můžeme med vynechat, pokud je tomu naopak, můžeme přidat o 1 lžíci víc) a citronovou kůru.
3
Pár třešní si můžeme odložit i bokem na ozdobení.
4
Následuje rozdělování do 2 sklenic.
5
Na spodek dáme jogurt a na něj navrstvíme třešňové pyré.
6
Na pyré můžeme dát třešně na ozdobu a posypat nastrouhanou hořkou čokoládou.
TIP: Pudink můžeme podávat ihned, nebo ho dáme ještě na hodinu vychladit do ledničky. Třešňové pyré ztuhne a jeho chuť bude připomínat ovocný nanuk.
Přeju ti příjemný start do nového dne! 😊
Více fantastických receptů na snídaně, přesnídávky, ale i pro jiné části dne najdeš i na našem blogu:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz