Sezóna švestek začíná. Švestkové koláče známe všichni. Švestky se však dají využít i jinak. Ať už do snídaňových kaší nebo do jogurtu. Já jsem je trochu tepelně zpracovala a chutný dezert nebo snídaně je na světě!
Jak na to?
1
Vypeckované švestky dáme do pánve. Přidáme med a necháme svařit.
2
Vaříme, dokud se neodpaří voda. Když je voda odpařená, odstavíme ze zdroje tepla a přidáme máslo.
3
Promícháme a necháme vychladnout.
4
Do pohárů navrstvíme ovesné vločky a jogurt.
5
Navrch přidáme vychladlé švestky a posypeme je vlašskými ořechy a mákem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
411 kcal
1729 kJ
T:
17 g
B:
8 g
S:
53 g
V:
4 g
Dobrou chuť! 😊
Víc snídaňových inspirací najdeš na našem blogu:
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.