Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lahodná frittata s pečenými ředkvičkami a špenátem

35 min
3 porce
frittata

Potřebujeme: 

  • 1 lžíci másla
  • 150 g ředkviček
  • 1 menší červenou cibuli/pórek/jarní cibulku
  • 6 vajec
  • 125 g mozzarelly/čedaru/goudy
  • 30 g čerstvých bylinek (například bazalky, medvědího česneku, pažitky, petrželové natě)
  • mořskou/himalájskou sůl podle chuti
  • 2–3 hrsti čerstvého špenátu
frittata

Lahodná teplá nebo studená, k svačině, obědu nebo večeři. Tato jarní frittata chutná neodolatelně kdykoliv.

Jak na to?

1

Na pánvi rozpustíme máslo a dozlatova spolu opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky a ředkvičky, které překrojíme na poloviny.

2

Mezitím předehřejme troubu na 200 °C a malý pekáč nebo litinovou pánev vymažeme olejem.

3

Vajíčka rozmícháme, přidáme nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a sůl. Všechno spolu promícháme.

4

Když máme opečenou cibulku s ředkvičkami, dáme je na dno vymazaného pekáče, přidáme špenát a zalijeme vejci. Vrch můžeme okořenit černým pepřem nebo čili.

5

Pečeme 15–20 minut nebo dokud neztuhnou vajíčka a vršek není krásně zlatý.

6

Podáváme se salátem, s čerstvým pečivem, plackami...

Výživové hodnoty na 1 porci:

346 kcal

1455 kJ

T:

25 g

B:

24 g

S:

5 g

V:

1 g

frittata recept

Ať ti chutná! 😊

Jestli máš ráda spíš sladkou snídani, můžeš vyzkoušet i jednu z našich snídaňových kaší. Najdeš ji ve dvou příchutích v našem e-shopu.

snidanova kase
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.