Lahodná teplá nebo studená, k svačině, obědu nebo večeři. Tato jarní frittata chutná neodolatelně kdykoliv.
Jak na to?
1
Na pánvi rozpustíme máslo a dozlatova spolu opečeme cibuli nakrájenou na měsíčky a ředkvičky, které překrojíme na poloviny.
2
Mezitím předehřejme troubu na 200 °C a malý pekáč nebo litinovou pánev vymažeme olejem.
3
Vajíčka rozmícháme, přidáme nastrouhaný sýr, najemno nasekané bylinky a sůl. Všechno spolu promícháme.
4
Když máme opečenou cibulku s ředkvičkami, dáme je na dno vymazaného pekáče, přidáme špenát a zalijeme vejci. Vrch můžeme okořenit černým pepřem nebo čili.
5
Pečeme 15–20 minut nebo dokud neztuhnou vajíčka a vršek není krásně zlatý.
6
Podáváme se salátem, s čerstvým pečivem, plackami...
Výživové hodnoty na 1 porci:
346 kcal
1455 kJ
T:
25 g
B:
24 g
S:
5 g
V:
1 g
Ať ti chutná! 😊
Jestli máš ráda spíš sladkou snídani, můžeš vyzkoušet i jednu z našich snídaňových kaší. Najdeš ji ve dvou příchutích v našem e-shopu.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz