Všechny

Nakládané ředkvičky: tip, jak zpracovat ředkvičky, když jich máš hodně a nevíš, co s nimi

Recepty
17. máj 2022
Júlia Rašlová
30 min
2 x 2 dl
ředkvička
Potřebujeme:
  • 200 g umytých ředkviček
  • 1 červenou cibuli
  • 2 jarní cibulky i s natí
  • 2 uzavíratelné sklenice, velikost 2 dl
  • Do každé sklenice:
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • ½ lžičky soli
  • 1 a ½ lžičky jablečného octa (můžeme použít i obyčejný ocet)

Je čas jarní zeleniny. Já v tomto období miluju ředkvičky a jarní cibulku. Nejraději je konzumuju čerstvé. Někdy se mi však stane, že jich koupím trochu víc. Proto, aby se mi zeleninka neznehodnotila, ji obvykle nakládám jako salát. V ledničce vydrží velmi dlouho navzdory tomu, že ji nesterilizuju. A chutná opravdu výborně.

Jak na to?
1
Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
3
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s natí.
4
Sklenice umyjeme. Do každé dáme třtinový cukr, sůl a ocet.
5
Zalejeme trochou horké vody, aby se rozpustil cukr. Dobře promícháme.
6
Do každé sklenice střídavě natlačíme ředkvičky, červenou cibuli a jarní cibulku.
7
Sklenice dolejeme teplou vodou a zavřeme víčkem.
8
Necháme vychladnout a vložíme do ledničky.
9
Můžeme konzumovat druhý den jako přílohu.

Výživové hodnoty na 1 porci (sklenice):

97 kcal

406 kJ

T:

0 g

B:

1 g

S:

22 g

V:

2 g

ředkvička recept
recepty z ředkviček

Ať ti chutná!

Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru
Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Kategorie

ReceptyBezlaktózovéBezlepkovéJinéVegan