Nakládané ředkvičky: tip, jak zpracovat ředkvičky, když jich máš hodně a nevíš, co s nimi
30 min
2 x 2 dl

Je čas jarní zeleniny. Já v tomto období miluju ředkvičky a jarní cibulku. Nejraději je konzumuju čerstvé. Někdy se mi však stane, že jich koupím trochu víc. Proto, aby se mi zeleninka neznehodnotila, ji obvykle nakládám jako salát. V ledničce vydrží velmi dlouho navzdory tomu, že ji nesterilizuju. A chutná opravdu výborně.
Jak na to?
1
Ředkvičky umyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky.
3
Jarní cibulku nakrájíme na kolečka i s natí.
4
Sklenice umyjeme. Do každé dáme třtinový cukr, sůl a ocet.
5
Zalejeme trochou horké vody, aby se rozpustil cukr. Dobře promícháme.
6
Do každé sklenice střídavě natlačíme ředkvičky, červenou cibuli a jarní cibulku.
7
Sklenice dolejeme teplou vodou a zavřeme víčkem.
8
Necháme vychladnout a vložíme do ledničky.
9
Můžeme konzumovat druhý den jako přílohu.
Výživové hodnoty na 1 porci (sklenice):
97 kcal
406 kJ
T:
0 g
B:
1 g
S:
22 g
V:
2 g


Ať ti chutná!