Tento recept je bohatý na bílkoviny, ale co je důležitější, chutná velmi zajímavě. Pokud hledáš inspiraci na zdravé, lehké a uspokojující jídlo, právě jsi ho našla. Recept je rychlý, jednoduchý a ideální například jako rychlý oběd. :-)
Jak na to?
1
Čočku přes noc namočíme do vody. Pokud zapomeneme, můžeme ji namočit i ráno aspoň na pár hodin.
2
Na olivovém oleji osmažíme cibulku, ke které přidáme rýži, scezenou čočku a zalejeme vodou. Vaříme na mírném ohni, dokud se voda nevypaří. Trvá to cca 20-30 minut, je potřeba to hlídat.
3
Mezitím připravíme marinádu na tofu. Smícháme sójovou omáčku, 1 lžíci medu, 1 lžičku chilli a 2 lžíce olivového oleje.
4
Tofu nakrájené na kostky promícháme v připravené marinádě a necháme stát cca 20 minut.
5
K uvařené rýži a čočce přidáme rajčatové pyré, fazole, koření (oregano, bazalku, chilli), osolíme, osladíme zbylým medem (tedy max. 2 lžícemi) a ještě chvilku povaříme.
6
Mezitím na pánvi osmažíme marinované tofu (přibližně 5 minut).
7
Jídlo servírujeme s nakrájeným avokádem.
Tip: Pokud vynecháme chilli, můžeme tuto misku nabídnout i dětem. Fazole můžeme použít i uvařené.
Přeju dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz