Oživ recept na špagety. Vyzkoušej špagetový koláč
60 min
6 porcí

Špagety můžeme upravit na jakýkoliv způsob. Při jejich výběru je však potřeba dbát na kvalitu. Ideální jsou ty, které se nelepí, ale to před vařením nezjistíte. Já dávám přednost italským špagetám z kvalitní mouky. Ideální jsou celozrnné nebo ty ze semolinové mouky bez přidání vajec.
Jak na to?
1
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente.
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmažíme.
3
Přidáme nakrájená sušená rajčata, olivy a pálivou papričku. Promícháme.
4
Do směsi přilejeme loupaná rajčata, prohřejeme a přidáme uvařené špagety.
5
Mozzarellu nastrouháme a přimícháme ke směsi se špagetami.
6
Takto připravené špagety přesypeme do zapékací mísy. Rovnoměrně rozložíme.
7
Zalejeme smetanou na vaření a posypeme nastrouhaným sýrem Grana Padano.
8
Nakonec posypeme petrželovou natí a zapékáme v troubě vyhřáté na 200 ˚C cca 20 minut.
Výživové hodnoty na 1 porci:
589 kcal
2474 kJ
T:
20 g
B:
31 g
S:
72 g
V:
10 g


-810427-large.jpg)
Dobrou chuť :-)!