Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Všeobecné
Cvičení
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Pomerančovo-kakaový chia pudink: rychlá sladká snídaně, přesnídávka nebo svačina

5 min
4 porce
chia pudink recept

Potřebujeme: 

  • 500 g bílého jogurtu
  • 4 lžíce chia semínek
  • 2 pomeranče
  • 3 lžíce domácího medu
  • vanilkový lusk nebo kvalitní vanilkový cukr (podle chuti)
  • 2 lžičky bio kakaa
  • Na ozdobu:
  • hoblinky hořké čokolády
  • mletý kokos
chia pudink recept

Začíná zima a s ní přichází její typické barvy a chutě. Čokoládový chia puding s oranžovou polevou je dokonalým startem do nového dne! Můžeš ho udělat přes noc a vychutnat si ho následující den: je to ideální lehká a zdravá snídaně, pokud spěcháš! Výborně se bude hodit i během vánočních svátků. Výroba trvá doslova 5 minut a přes noc se „připraví“! Jsem si jistá, že se stane jednou z tvých oblíbených snídaní, přesnídávek nebo oblíbeným dezertem.

Jak na to?

1

Do misky dáme jogurt, chia semínka, šťávu z jednoho pomeranče, med a vanilku.

2

Uzavřeme a protřepeme, necháme přes noc chladit v ledničce.

3

Druhý den pudink rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a promícháme.

4

Pomerančové pyré si vyrobíme tak, že očistíme pomeranč a společně s vanilkou a medem ho rozmixujeme na jemnou kaši. Můžeme si ji připravit večer nebo klidně i ráno.

5

Do sklenic si navrstvíme kakaový pudink, pomerančové pyré a vanilkový pudink.

6

Podáváme s nastrouhanou hořkou čokoládou a se strouhaným kokosem.

Výživové hodnoty na 1 porci:

445 kcal

1870 kJ

T:

23 g

B:

13 g

S:

44 g

V:

8 g

quinoa pudink recept

Dobrou chuť ;-)!

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.