Začíná zima a s ní přichází její typické barvy a chutě. Čokoládový chia puding s oranžovou polevou je dokonalým startem do nového dne! Můžeš ho udělat přes noc a vychutnat si ho následující den: je to ideální lehká a zdravá snídaně, pokud spěcháš! Výborně se bude hodit i během vánočních svátků. Výroba trvá doslova 5 minut a přes noc se „připraví“! Jsem si jistá, že se stane jednou z tvých oblíbených snídaní, přesnídávek nebo oblíbeným dezertem.
Jak na to?
1
Do misky dáme jogurt, chia semínka, šťávu z jednoho pomeranče, med a vanilku.
2
Uzavřeme a protřepeme, necháme přes noc chladit v ledničce.
3
Druhý den pudink rozdělíme na dvě části. Do jedné přidáme kakao a promícháme.
4
Pomerančové pyré si vyrobíme tak, že očistíme pomeranč a společně s vanilkou a medem ho rozmixujeme na jemnou kaši. Můžeme si ji připravit večer nebo klidně i ráno.
5
Do sklenic si navrstvíme kakaový pudink, pomerančové pyré a vanilkový pudink.
6
Podáváme s nastrouhanou hořkou čokoládou a se strouhaným kokosem.
Výživové hodnoty na 1 porci:
445 kcal
1870 kJ
T:
23 g
B:
13 g
S:
44 g
V:
8 g
Dobrou chuť ;-)!
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz