Recept na podzimní zdravou snídani: švestkovo-skořicová ovesná kaše

Švestková sezóna je v plném proudu! Malé fialové slaďoučké ovoce, které nám oznamuje, že končí léto a začíná podzim, konečně dozrává na stromech. Jestli někde uvidíš nějaký strom obsypaný švestkami, tak neváhej a pár si jich odtrhni. Prozradím ti, jak si z nich uděláš perfektní kaši. Protože rána jsou už chladná a každé zpříjemnění dne přijde vhod, udělej si hned ráno radost skvělou snídaní.
TIP: Pokud jsou švestky dostatečně sladké, vynecháme datlový sirup.
Výživové hodnoty na 1 porci:
458 kcal
1927 kJ
T:
8 g
B:
32 g
S:
65 g
V:
5 g


Toto bys o švestkách měla vědět!
- Podporují trávení a bojují proti zácpě.
- Obsahují minerály: draslík, fluor a železo, které jsou potřebné k tvorbě červených krvinek.
- Ve švestkách se nachází vitamín A, který je důležitý pro dobrý zrak a zdravé oči.
- Obsahují vitamín K, který zabraňuje srážení krve v těle a tak udržuje dobrý krevní tlak.
- Vitamín C, který se v nich ukrývá, ti pomůže k lepší obranyschopnosti.
- Antioxidant anthocyanins, který švestky obsahují, zabraňuje poškození tělních buněk.
A to je jen pár důvodů, pro které se vyplatí zařadit švestky do každodenního života. Víme, že čerstvé švestky na stromech nejsou celý rok. Ale můžeš sáhnout po sušených. Dávej si však pozor na to, aby neobsahovaly zbytečné cukry.
Věřím, že ti švestková kaše vyjde podle tvých představ. Když ji budeš dělat a přidáš do ní svoji tajnou ingredienci, nezapomeň nám ji pošeptat do ouška. 😉
Kaše a jiné snídaňové inspirace najdeš i na našem blogu: