Mrkvová pomazánka – rychlá, zdravá a chutná. Je plná proteinů a vitamínů. Je ideální na snídani, svačinu do školy nebo do práce. Stejně tak se hodí jako snack, když přijde návštěva.
Jak na to?
1
Oloupeme mrkve a nakrájíme je na větší kousky.
2
Dáme je na papír na pečení společně se stroužky neoloupaného česneku.
3
Pokapeme olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem, popřípadě sušenými bylinkami.
4
Pečeme v troubě cca 15 minut při 180 °C.
5
Necháme vychladnout. Cottage cheese si připravíme do mixéru a přidáme grilovanou mrkev a česnek. Všechno společně rozmixujeme, aby se chutě spojily a vznikla nám pasta, resp. pomazánka.
6
Podáváme s topinkami nebo čerstvým kváskovým chlebíkem či celozrnnou bagetou.
Dobrou chuť :-)!
Výbornou volbou na snídani můžou být i naše snídaňové kaše. Nahlédni do našeho e-shopu a vyber si tu svoji.
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.