Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Rychlá zdravá večeře pro dva plná bílkovin: candát s 2 druhy salátů

30 min
2 porce
cadát s 2 druhy salátů

Potřebujeme: 

  • 300 g candáta (filet)
  • cca 2 lžíce olivového oleje
  • citronovou šťávu
  • mořskou/himalájskou sůl
  • Na rajčatový salát:
  • 100 g cherry rajčátek
  • 1 lžíci krému s octem balsamico z Modeny (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • 1 lžíci olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
  • Salát s parmezánem:
  • 100 g ledového salátu
  • 25 g parmezánu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý pepř (vynecháme, pokud děláme recept pro děti)
cadát s 2 druhy salátů

Znáš to. Přijdeš večer domů, jsi hladová a po celém dnu unavená. Na zdlouhavé vaření opravdu nemáš chuť. Přesně pro tyto chvíle je tu tento recept na rychlou a chutnou večeři. Než si nakrájíš zeleninu, v pánvi se opeče opravdu hutná a kvalitní ryba. Stačí 30 minut a ty můžeš večeřet výživné jídlo.

Jak na to?

1

Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Filet candáta položíme na pánev kůží dolů.

2

Snížíme teplotu a pomalu candáta opékáme z obou stran.

3

Mezitím můžeme připravit saláty.

4

Rajčátka nakrájíme na poloviny.

5

V misce smícháme balsamico krém spolu s olivovým olejem a přilejeme k nakrájeným rajčátkům. Promícháme a dochutíme solí a pepřem.

6

Ledový salát nakrájíme na nudličky.

7

Přidáme nastrouhaný parmezán, zakysanou smetanu, sůl, pepř a všechno společně dobře promícháme.

8

Opečeného candáta dáme na talíř, pokapeme citronovou šťávou a podáváme s hotovými saláty.

Výživové hodnoty na 1 porci:

284 kcal

1193 kJ

T:

14 g

B:

34 g

S:

5 g

V:

1 g

Přeju dobrou chuť a pěkný večer! :-)

Fotka autora
Júlia Rašlová
Redaktorka ve Fitshakeru

Mým snem bylo pomáhat lidem s nadváhou a obezitou. Napsala jsem motivační knihu „Kilá, ktoré mi zmenili život“, kuchařku „Ako dobre jesť a nepribrať“ a diář jako malý tahák pro štíhlou linii. Na svojí stránce chudnem-rozumne.com přispívám články, recepty, někdy i radami o tom, jak co nejlépe a nejzdravěji hubnout bez jojo efektu. Vytvářím výživové plány a snažím se pomáhat lidem, kteří věčně bojují s kily navíc. Výživou a zdravějším vařením se zabývám 9 let. Teď i profesionálně jako výživový poradce.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.