Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Grilované tofu se zeleninou a jáhlami: tip na rychlý oběd nebo večeři nejen pro vegany

25 min
2 porce
vegan obed

Potřebujeme: 

  • Na tofu:
  • 1 marinované bio tofu (180 g)
  • 2 lžíce bio olivového oleje
  • koření na tofu/sýr
  • Na přílohy:
  • 1/2 hrnku jáhel (cca 160 g)
  • 1 červenou cibuli (cca 50 g)
  • 100 g zelených fazolek
  • 1a 1/2 červené papriky (cca 150 g)
  • 2 lžíce bio olivového oleje
  • mořskou/himalájskou sůl
  • koření na grilovanou zeleninu (příp. italská směs koření nebo koření podle chuti)
vegan obed

Kdo nemá rád rychlé obědy a večeře, které jsou navíc zdravé a velmi chutné? Dnes si jeden takový přichystáme a dokonce je vhodný i pro vegetariány nebo vegany. Grilovaná zelenina je super, protože je hotová za pár minut, obsahuje různé chutě a barvy a navíc i hodně vitamínů nebo jiných zdraví prospěšných látek. A co se týká tofu, když ho ochutíme a osmažíme do křupava, je velice chutné, takže podle mě ani chlapi neodolají.

Jak na to?

1

Nejdřív uvaříme jáhly. Dáme je do sítka a pořádně je propláchneme pod horkou vodou. Potom je uvaříme do měkka v osolené vodě cca 12–15 minut.

2

Mezitím připravíme tofu a zeleninu.

3

Tofu překrojíme podélně na půlku. Každou stranu okořeníme kořením na tofu/sýr. Jestli nemáme marinované, ale obyčejné tofu, tak ho i osolíme.

4

Na grilovací pánvi zahřejeme olivový olej a tofu smažíme do křupava z každé strany cca 4 minuty na střední teplotě.

5

Zeleninu nakrájíme na kostky, tedy očištěnou cibuli, fazolky a červenou papriku.

6

V jiné pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme cibuli a na mírném ohni restujeme 3 minuty, potom přidáme fazolky a restujeme další 3 minuty.

7

Nakonec přidáme papriku, zeleninu osolíme a okořeníme a restujeme 6–8 minut tak, aby zůstala zelenina křupavá.

8

Nakonec všechno spolu naservírujeme na talíř a podáváme.

Tip: Jáhly můžeme se zeleninou i smíchat a vznikne něco jako rizoto, tedy jáhloto. :-)

tofu na grilu

Přeju dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.