Kdo nemá rád rychlé obědy a večeře, které jsou navíc zdravé a velmi chutné? Dnes si jeden takový přichystáme a dokonce je vhodný i pro vegetariány nebo vegany. Grilovaná zelenina je super, protože je hotová za pár minut, obsahuje různé chutě a barvy a navíc i hodně vitamínů nebo jiných zdraví prospěšných látek. A co se týká tofu, když ho ochutíme a osmažíme do křupava, je velice chutné, takže podle mě ani chlapi neodolají.
Jak na to?
1
Nejdřív uvaříme jáhly. Dáme je do sítka a pořádně je propláchneme pod horkou vodou. Potom je uvaříme do měkka v osolené vodě cca 12–15 minut.
2
Mezitím připravíme tofu a zeleninu.
3
Tofu překrojíme podélně na půlku. Každou stranu okořeníme kořením na tofu/sýr. Jestli nemáme marinované, ale obyčejné tofu, tak ho i osolíme.
4
Na grilovací pánvi zahřejeme olivový olej a tofu smažíme do křupava z každé strany cca 4 minuty na střední teplotě.
5
Zeleninu nakrájíme na kostky, tedy očištěnou cibuli, fazolky a červenou papriku.
6
V jiné pánvi zahřejeme olivový olej, přidáme cibuli a na mírném ohni restujeme 3 minuty, potom přidáme fazolky a restujeme další 3 minuty.
7
Nakonec přidáme papriku, zeleninu osolíme a okořeníme a restujeme 6–8 minut tak, aby zůstala zelenina křupavá.
8
Nakonec všechno spolu naservírujeme na talíř a podáváme.
Tip: Jáhly můžeme se zeleninou i smíchat a vznikne něco jako rizoto, tedy jáhloto. :-)
Přeju dobrou chuť! :-)
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov