Quinoa je skvělá nejen naslano, ale i nasladko. Takováhle teplá kaše k snídani tě zasytí a dodá tělu potřebné živiny. Je v ní přidaný i tvaroh a arašídové máslo, aby byla jemnější a chutnější. Můžeš si ji ozdobit libovolným ovocem, semínky nebo ořechy.
Jak na to?
1
Quinou pořádně propláchneme pod horkou vodou, aby ztratila hořkou chuť. Poté ji dáme do hrnce a zalijeme mlékem. Nemusíme ho hned dát všechno, ale postupně ho doléváme.
2
Quinou vaříme cca 15–20 minut do změknutí. Klidně se může jemně rozvařit, aby neměla tvrdé kuličky. Odstavíme ji a přimícháme do ní arašídové máslo a tvaroh.
3
Kaši dosladíme medem a ozdobíme podle chuti například borůvkami, chia semínky a ořechy.
Tip: Do hotové kaše si můžeš přidat i kousky kvalitní hořké čokolády. 😉
Výživové hodnoty na 1 porci (bez příloh):
479 kcal
2012 kJ
T:
16 g
B:
27 g
S:
53 g
V:
5 g
Ať ti chutná! 😊
Jestli miluješ sladkou snídani, pak neváhej a nahlédni do našeho e-shopu. Čekají tam na tebe naše snídaňové kaše.
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov