Tento recept se hodí nejen na Zelený čtvrtek. Koláček je skvělý i jako hlavní jídlo k obědu, doporučuju k němu ale přidat pořádnou porci zeleniny. Můžeš ho však připravit i k svačině nebo jako netradiční pohoštění. Pojďme si ukázat, jak ho uděláš.
Jak na to?
1
Z avokáda, mouky a kypřicího prášku uděláme těsto. Mouku přisypáváme postupně, někdy stačí i méně.
2
Když je těsto hotové, necháme ho cca 15 minut odležet zakryté sáčkem.
3
Potom ho rozválíme na velikost podle formy nebo plechu, který použijeme, a dáme ho péct na 200 °C asi na 10 minut.
4
Mezitím rozmixujeme hrášek, vajíčka, bazalku a sýr. Dochutíme solí a pepřem.
5
Když bude těsto upečené, vylijeme na něj hráškovou směs a dáme znovu zapéct asi na 15 minut na 200 °C.
Tip: Chutná teplý i studený se zeleninovou přílohou.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 120 g ):
257 kcal
1082 kJ
T:
9 g
B:
13 g
S:
28 g
V:
4 g
Dobrou chuť! :-)
Jsem šťastná maminka, manželka a pozitivní žena, která miluje svoji rodinu, zdravé vaření a pečení. Mám radost, když můžu zkoušet nové suroviny, experimentovat v kuchyni, přetvářet nezdravé zákusky na zdravé dobroty, tradiční jídla na jejich netradiční zdravé verze a obzvlášť tvořit recepty vhodné pro děti a lidi s alergií nebo intolerancí lepku, laktózy nebo histaminu (mezi něž sama patřím). Věřím, že moje nápady inspirují i tebe! :-)