
Celá moje rodina si zamilovala tuhle chuťově úžasnou kombinaci. Maková zapečená kaše s borůvkami ochucená čerstvou citronovou šťávou a slazená medem.Podávej koláč s domácím citronovým jogurtem a dokonalý dezert je na světě. Je to prostě mňamka.
Tuto pečenou ovesnou kaši můžeš připravit i bez lepku a mléčných výrobků. Výborná snídaně, svačina či dezert pro malé i velké. 😊
Jak na to:
1
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Menší plech si vymažeme olejem.
2
Ve velké míse vyšleháme vajíčka, med, citronovou kůru, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, mléko a vanilku a mícháme, dokud se vše dobře nespojí.
3
K vlhkým přísadám nasypeme ovesné vločky, mák, prášek do pečiva a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí.
4
Nalijeme směs do plechu a vrch posypeme ovocem.
5
Pečeme 35–45 minut nebo dokud nejsou okraje jemně zlatohnědé a střed ztuhlý. Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut vychladnout a můžeme podávat s libovolnou polevou. Doporučuji připravit si domácí citronový jogurt.

Výživové hodnoty na 1 porci:
245 kcal
1029 kJ
T:
9 g
B:
9 g
S:
32 g
V:
4 g
TIP na citronový jogurt: V malé misce smícháme řecký jogurt, med, citronovou šťávu a kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí. Množství si uprav podle chuti.
Přeji dobrou chuť! 😊
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz


