Všechny
Recepty
Všeobecné
Zdraví
Stravování
Proměny
Cvičení
Fitshaker podcasty
Seberozvoj a motivace
Hubnutí
Pro fit maminky
LÉTO
Těhotenství
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!

Zapečená citronovo-maková ovesná kaše

50 min
6 kusov
ovsena kasa

Potřebujeme: 

  • 2 vajíčka
  • 2–3 lžíce medu (nebo podle chuti)
  • kůru z 1 citronu
  • šťávu z 1 citronu
  • 2 lžíce rozpuštěného másla, veganského másla nebo rozpuštěného vychladlého kokosového oleje
  • 1 ½ šálku mléka (nebo rostlinného mléka podle výběru)
  • 1 lžičku vanilky
  • 2 šálky jemných bezlepkových ovesných vloček
  • 2–3 lžíce máku nebo podle chuti
  • 1 lžičku prášku do pečiva
  • ¼ lžičky mořské/himalájské soli
  • ovoce, např. borůvky, maliny, banány, jahody...
ovsena kasa

Celá moje rodina si zamilovala tuhle chuťově úžasnou kombinaci. Maková zapečená kaše s borůvkami ochucená čerstvou citronovou šťávou a slazená medem.Podávej koláč s domácím citronovým jogurtem a dokonalý dezert je na světě. Je to prostě mňamka.

Tuto pečenou ovesnou kaši můžeš připravit i bez lepku a mléčných výrobků. Výborná snídaně, svačina či dezert pro malé i velké. 😊

Jak na to:

1

Předehřejeme si troubu na 175 stupňů. Menší plech si vymažeme olejem.

2

Ve velké míse vyšleháme vajíčka, med, citronovou kůru, citronovou šťávu, rozpuštěné máslo, mléko a vanilku a mícháme, dokud se vše dobře nespojí.

3

K vlhkým přísadám nasypeme ovesné vločky, mák, prášek do pečiva a sůl. Mícháme, dokud se vše nespojí.

4

Nalijeme směs do plechu a vrch posypeme ovocem.

5

Pečeme 35–45 minut nebo dokud nejsou okraje jemně zlatohnědé a střed ztuhlý. Vyjmeme z trouby, necháme 10 minut vychladnout a můžeme podávat s libovolnou polevou. Doporučuji připravit si domácí citronový jogurt.

zapekaná kaša

Výživové hodnoty na 1 porci:

245 kcal

1029 kJ

T:

9 g

B:

9 g

S:

32 g

V:

4 g

TIP na citronový jogurt: V malé misce smícháme řecký jogurt, med, citronovou šťávu a kůru. Mícháme, dokud se vše nespojí. Množství si uprav podle chuti.

Přeji dobrou chuť! 😊

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.