Tento recept vznikl v jedno rychlé pracovní ráno (pracovní pro mého muže, jelikož já jsem na mateřské) a v ledničce mi zůstala už jen 3 vajíčka, což je na míchaná vejce pro dva málo. Zbytek surovin mám doma téměř vždy, a tak z nich vznikla zdravá, sytá a chutná vajíčková pomazánka.
Jak na to?
1
Vajíčka uvaříme natvrdo.
2
Zatímco se vaří, nastrouháme najemno mrkev, na sucho opražíme vlašské ořechy a nasekáme kopr.
3
Uvařená vajíčka nakrájíme a smícháme se zbylými surovinami.
4
Podáváme na topince nebo na domácím, nejlépe kváskovém, pečivu.
Tip: My máme doma kopr velmi rádi, ne každému však chutná. 20 g je celkem dost, můžeme ho přidat klidně i méně nebo ho úplně vynechat. Také doporučuji přidat do pomazánky kari koření nebo jen kurkumu.
Přeju dobrou chuť a super start do nového dne!
Vaření jako terapie? Pro mě je pocit, kdy stojím v kuchyni, jídlo voní a už je jen třeba zavolat „večeře“, přesně to, co předepsal doktor. V kuchyni ráda experimentuji a zkouším různé chutě a koření. Dokonce i moji dva psi se jmenují Čili a Kari. Upřednostňuji lokální a sezónní potraviny a vždy mě potěší, když objevím poctivé domácí farmáře. Největší odměnou jsou pro mě plná břicha mého manžela, hostů a už brzy i mojí dcerky, u níž právě začínáme s příkrmy. Velice ráda bych ti něco z této své vášně odevzdala ve svých receptech a tipech.