![fazolovo-cizrnová pomazánka](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/fazulovo-cicerova-natierka-350283-medium.jpg)
Jednoduchá a chutná snídaně, předkrm nebo svačina s použitím běžných potravin ze spíže. Tento recept připravíš rychle a potřebuješ k tomu jen hrst ingrediencí a mixér. Porce, kterou jsem připravila já, je XXL formátu, jelikož jsem nechtěla nechávat otevřené a nevyužité plechovky. Myslela jsem si, že pomazánku budeme jíst ještě týden (já a manžel). Hned v ten den však polovina zmizela. Klidně si však upravte doma porci podle sebe. Jinak, můj manžel říkal, že mu chutnala jako škvarková, ačkoliv je bez masa.
Jak na to?
1
Všechny ingredience dáme do mixéru, pokud ho nemáme, můžeme vyzkoušet i ponorný mixér. Tehdy ale doporučuji nedat hned všechno najednou, ale přidávat ingredience postupně a postupně mixovat.
2
Mixujeme přibližně 2 minuty nebo dokud se ze směsi nevytvoří krémová hmota. Pokud je hmota hustá, můžeme přidat vodu.
3
Podáváme k topinkám, oblíbenému pečivu, pita chipsům a se zeleninou.
Tip: Sušená rajčata můžeme zkusit vyměnit i za nějaké sušené ovoce. Místo limetky použít citron. Pokud máme chuť na svoje oblíbené koření, můžeme si vyhrát i tam. Stejně tak je možné vyměnit petrželovou nať např. za pažitku a olivový olej za kvalitní máslo. V neposlední řadě určitě můžeš vyzkoušet přidat do pomazánky i kvalitní opraženou slaninku a rozmixovat s pomazánkou.
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/natierka_zasoby_fazula_cicer-860733-large.jpg)
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/cicerovo_fazulova_natierka_so_susenymi_paradajkami-237356-large.jpg)
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/cicerovo-fazulova_natierka-849993-large.jpg)
![](https://d2c9wzes5ckfvo.cloudfront.net/blog/fazulovo-cicerova-natierka%20(1)-563330-large.jpg)
Přeju dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz