Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Křupavé slané vafle z mrkve a cukety

20 min
6 porcí
slané vafle

Potřebujeme: 

  • ½ hrnku nastrouhané cukety
  • ½ hrnku nastrouhané mrkve
  • 3 vajíčka
  • ½ hrnku celozrnné špaldové mouky
  • ½ lžičky česnekového prášku
  • ½ lžičky mořské/himalájské soli
  • čerstvé bylinky podle chuti
  • 4 lžíce nastrouhaného parmezánu
  • 2 lžíce olivového oleje
slané vafle

Vždy hledám různé nápady na snídaně, a jelikož manžel koupil vaflovač, staly se vafle mojí nejnovější posedlostí.

Tyto slané vafle se zeleninou a sýrem jsou zvenku křupavé a uvnitř měkké. Rychle se připravují a jsou super chutné! 😊

Můžeš si je dát na snídani místo chleba, nabídni je dětem nebo si je zabal do krabičky a vychutnej se salátem v práci.

Jak na to?

1

Nastrouhanou cuketu a mrkev vložíme do papírové utěrky a vyždímáme co nejvíce vody.

2

Do velké mísy dáme vajíčka a prošleháme.

3

Přidáme mouku, koření, bylinky, parmezán, zeleninu a olej a všechno společně promícháme.

4

Směs si nadávkujeme do vaflovače a necháme upéct. Jelikož je každý vaflovač jiný, čas si přizpůsobíme podle sebe.

5

Vafle můžeme podávat místo pečiva, dát na ně pomazánku, tvaroh, máslo, přidat k nim zeleninu, vajíčka či různé saláty. Kombinace jsou jen na tobě.

Výživové hodnoty na 1 porci:

157 kcal

662 kJ

T:

8 g

B:

9 g

S:

12 g

V:

2 g

slane vafle

Dobrou chuť 😊 !

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

kuchařská kniha
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.