Protože travička ještě stále roste a ovečky se dále pasou na pastvinách, je stále dostupná kvalitní brynza. Můžeš si z ní udělat například tento nutričně nabitý demikát, který je rychlý, zasytí a určitě si na něm „pošmákne“ každý milovník slovenské kuchyně.
Doporučuju ti koupit si brynzu ze salaše, která obsahuje množství kvalitních bílkovin a tuků.
Jak na to:
1
Oškrábané a na kostky nakrájené brambory dáme vařit do vody. Použij jen tolik vody, aby byly brambory ponořené.
2
Uvařené brambory zcedíme a necháme vychladnout. Zatímco chladnou, osmažíme slaninu. Osmaženou slaninu odložíme stranou a na stejné pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibulku.
3
K vychladlým bramborám přidáme mléko a brynzu smíchanou se zakysanou smetanou. V této fázi můžeme přidat i osmaženou cibulku.
4
Všechno společně rozmixujeme ponorným mixérem. Je důležité, aby všechny ingredience měly přibližně stejnou teplotu.
5
Rozmixovanou směs přivedeme k varu a necháme asi minutu probublat.
6
Po odstavení z hořáku ji osolíme, přidáme pepř podle chuti a servírujeme.
7
Demikát podáváme posypaný čerstvou pažitkou a opečenou slaninkou.
TIP: Místo vody můžeš použít vývar a uvařit brambory v něm. Demikát získá lepší chuť.
Výživové hodnoty na 1 porci:
618 kcal
2597 kJ
T:
40 g
B:
25 g
S:
38 g
V:
5 g
Věřím, že si na tomto jídle výborně pochutnáš 😊.
Teď navíc při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají 🤩.
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.