Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Tip na rychlou zdravou snídani, svačinu i večeři: tuňáková pomazánka s cottage sýrem

5 min
4 porce
tuňáková pomazánka

Potřebujeme: 

  • 1 konzervu tuňáka ve vlastní šťávě (185 g)
  • 200 g cottage sýru
  • 2–3 lžíce najemno nasekaného čerstvého kopru
  • špetku mořské/himalájské soli
  • špetku mletého černého pepře
tuňáková pomazánka

Co jídáš k snídani? V každodenním shonu povinností si často nestíháme přichystat nic velkolepého, i když víme, že bychom snídani rozhodně neměli podceňovat. Dobrá snídaně může přispět ke krásnějšímu dni. Je úplně jedno, jestli tě čekají náročné úkoly v práci nebo víkendové lenošení. Mám pro tebe tip na rychlou, chutnou a jednoduchou tuňákovou pomazánku, kterou si můžeš dopřát i k večeři nebo s ní pohostit nečekanou návštěvu.

Jak na to?

1

Tuňáka a cottage sýr rozmixujeme v mixéru na jemnou kaši.

2

Do pomazánky přidáme špetku soli, pepře a nasekaný kopr.

3

Promícháme a podáváme s oblíbeným pečivem, tousty a zeleninou.

TIP: Já jsem k pomazánce zkusila udělat zapečenou bagetu s olivovým olejem. Postup je jednoduchý. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka, uložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem a osolíme kvalitní solí. Zapečeme cca 10 minut. Necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat. Nezapomínáme na kvalitu pečiva.

Výživové hodnoty na 1 porci (cca 100 g):

102 kcal

429 kJ

T:

2 g

B:

18 g

S:

1 g

V:

0 g

tunakova pomazanka
jednoduchá tuňáková pomazánka

Přeju ti dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.