Co jídáš k snídani? V každodenním shonu povinností si často nestíháme přichystat nic velkolepého, i když víme, že bychom snídani rozhodně neměli podceňovat. Dobrá snídaně může přispět ke krásnějšímu dni. Je úplně jedno, jestli tě čekají náročné úkoly v práci nebo víkendové lenošení. Mám pro tebe tip na rychlou, chutnou a jednoduchou tuňákovou pomazánku, kterou si můžeš dopřát i k večeři nebo s ní pohostit nečekanou návštěvu.
Jak na to?
1
Tuňáka a cottage sýr rozmixujeme v mixéru na jemnou kaši.
2
Do pomazánky přidáme špetku soli, pepře a nasekaný kopr.
3
Promícháme a podáváme s oblíbeným pečivem, tousty a zeleninou.
TIP: Já jsem k pomazánce zkusila udělat zapečenou bagetu s olivovým olejem. Postup je jednoduchý. Troubu předehřejeme na 200 °C. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka, uložíme je na plech, pokapeme olivovým olejem a osolíme kvalitní solí. Zapečeme cca 10 minut. Necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat. Nezapomínáme na kvalitu pečiva.
Výživové hodnoty na 1 porci (cca 100 g):
102 kcal
429 kJ
T:
2 g
B:
18 g
S:
1 g
V:
0 g
Přeju ti dobrou chuť! :-)
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz