
Hurááá, konečně se nám na zahrádce objevily první druhy zeleniny, jako salát či ředkvičky. Doplníme je o méně tradiční, ale mimořádně zdravou čekanku a granátové jablko a získáme úžasnou kombinaci chutí, která se skvěle hodí například k večeři. Aby ti po salátku rychle nevyhládlo, přidej také tempeh, případně jiný kvalitní sójový výrobek (např. tofu). Pokud se nebráníš masu, nahradit ho můžeš kousky kuřecího masa, tuňákem či lososem.
Jak na to?
1
Tempeh nakrájíme na kostky a jen lehce orestujeme na pár kapkách olivového oleje a na prolisovaném česneku.
2
Čekanku nakrájíme, nebo můžeme nechat celé lístky. Nemusíme se obávat její nahořklé chuti. Při této kombinaci se ztratí. Můžeme ji seříznout i dál od konce, kde má nejvíce hořké části.
3
Přidáme natrhaný hlávkový salát, nakrájenou ředkvičku, jarní a červenou cibulku a zrníčka granátového jablka.
4
Zálivku si připravíme z oleje, prolisovaného česneku, ume octu, chilli a bílého pepře a nakrájených bylinek.
5
Zalijeme jí salát, lehce promícháme a podáváme posypané klíčky, nebo nasucho opraženými sezamovými či dýňovými semínky.

Výživové hodnoty na 1 porci:
450 kcal
T:
22 g
B:
27 g
S:
29 g
Přeji skvělou chuť :-).
Úsměv na tváři, vařečka v ruce a stále nové nápady. Tak nějak bych se charakterizovala. Baví mě vymýšlet nové zdravé a hlavně bezlepkové recepty, na kterých si pochutná skutečně každý. Toho, že jsem komunikativní a ráda si povídám s lidmi, si můžete všimnout v rozhovorech, které pravidelně přibývají na našem blogu. Proto, jestli ti chybí motivace, rychle si nějaký přečti.


