Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Hustý domácí čokoládový puding s datlemi

15 min
2 porce
čokoládový puding

Potřebujeme: 

  • ¼ hrnku kvalitního kakaa
  • špetku soli
  • ¼ hrnku hořké čokolády
  • ¾ hrnku mléka podle vlastního výběru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 1 lžíci medu nebo javorového sirupu
  • 10 až 15 ks vypeckovaných datlí
čokoládový puding

Při přípravě tohoto pudingu jsem popravdě nevěděla, co čekat. Bude to husté? Nebudou tam cítit kousky datlí? Bude to vůbec připomínat puding? A víš co? Nemohlo do dopadnout lépe.

Zaslouží si název puding, protože je hustý, ale s jemnou strukturou. O datlích ani nebudeš vědět. A ta úúúžasná čokoládová chuť! 😊

Puding je zahuštěný a oslazený datlemi a trochou medu. Zbytek je jen mléko plus tmavá čokoláda. Velmi jednoduché je také udělat z něj veganskou pochoutku.

Jak na to?

1

V hrnci smícháme kakao, sůl, jemně nasekanou čokoládu a mléko. Mícháme na mírném ohni, dokud nebude směs hladká a čokoláda se úplně nerozpustí. Odstavíme z ohně a vmícháme vanilku a med.

2

Pro jemnější konzistenci můžeme datle namočit na 10 minut do vroucí vody. Přidáme je do čokoládové směsi a tyčovým mixérem všechno rozmixujeme na hladkou kaši.

3

Nalijeme do sklenic a necháme vychladnout. Doporučuju připravit večer a ráno si můžeme puding rovnou vychutnat.

4

Podáváme s libovolnou polevou, ovocem nebo ořechy.

TIP: Určitě můžeme použít čokoládu bez mléka, kokosové mléko a kokosovou smetanu a celé to udělat veganské (tuk z kokosu to navíc ještě zahustí na pěnu).

Výživové hodnoty na 1 porci:

527 kcal

2404 kJ

T:

20 g

B:

15 g

S:

81 g

V:

6 g

čokoladovy puding

Ať ti chutná! 😊

Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.

zdravé recepty
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.