Při přípravě tohoto pudingu jsem popravdě nevěděla, co čekat. Bude to husté? Nebudou tam cítit kousky datlí? Bude to vůbec připomínat puding? A víš co? Nemohlo do dopadnout lépe.
Zaslouží si název puding, protože je hustý, ale s jemnou strukturou. O datlích ani nebudeš vědět. A ta úúúžasná čokoládová chuť! 😊
Puding je zahuštěný a oslazený datlemi a trochou medu. Zbytek je jen mléko plus tmavá čokoláda. Velmi jednoduché je také udělat z něj veganskou pochoutku.
Jak na to?
1
V hrnci smícháme kakao, sůl, jemně nasekanou čokoládu a mléko. Mícháme na mírném ohni, dokud nebude směs hladká a čokoláda se úplně nerozpustí. Odstavíme z ohně a vmícháme vanilku a med.
2
Pro jemnější konzistenci můžeme datle namočit na 10 minut do vroucí vody. Přidáme je do čokoládové směsi a tyčovým mixérem všechno rozmixujeme na hladkou kaši.
3
Nalijeme do sklenic a necháme vychladnout. Doporučuju připravit večer a ráno si můžeme puding rovnou vychutnat.
4
Podáváme s libovolnou polevou, ovocem nebo ořechy.
TIP: Určitě můžeme použít čokoládu bez mléka, kokosové mléko a kokosovou smetanu a celé to udělat veganské (tuk z kokosu to navíc ještě zahustí na pěnu).
Výživové hodnoty na 1 porci:
527 kcal
2404 kJ
T:
20 g
B:
15 g
S:
81 g
V:
6 g
Ať ti chutná! 😊
Při zakoupení ročního členství získáváš jako dárek naši fantastickou kuchařskou knihu plnou inspirativních zdravých receptů. Přečti si, jaké další benefity na tebe jako premium člena čekají.
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz