Polévka plná jarních chutí, vitamínů a zelených halušek, která je sytá a rychle hotová. 😊
Ako na to?
1
Nejdřív uděláme halušky. V mixéru rozmixujeme očištěné a nakrájené brambory, špenátové listy (můžeme odstranit stopky), vajíčko a trochu vody.
2
Směs přelijeme do misky.
3
Přidáme hladkou špaldovou celozrnnou mouku.
4
Vypracujeme těsto na halušky a osolíme ho.
5
Ve vroucí vodě uvaříme halušky, přecedíme je a dáme stranou.
6
Mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme na proužky, cibulku a pórek na kolečka.
7
V hrnci zahřejeme olivový olej.
8
Všechnu zeleninu orestujeme. Jestli máme mražený hrášek nebo edamame, nejdřív orestujeme zbytek a až po chvíli přidáme luštěniny.
9
Zeleninu osolíme a opepříme, podlijeme vodou (cca 1,5–2 l) a přiklopíme pokličkou.
10
Vaříme ji přibližně 40 minut, dokud nezměkne. Na dochucení můžeme použít trochu mleté kurkumy.
11
Do hotové polévky přimícháme halušky, nasekanou petrželovou nať a trochu nasekané zelené části z jarní cibulky.
TIP: Tyto halušky můžeme připravit i jako hlavní jídlo například s tvarohem nebo brynzou.
Výživové hodnoty na 1 porci:
154 kcal
646 kJ
T:
1 g
B:
7 g
S:
28 g
V:
5 g
Přeju ti dobrou chuť. 😊
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov