Všechny
Recepty
Stravování
Zdraví
Cvičení
Všeobecné
Hubnutí
Fitshaker podcasty
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Myslíme ekologicky!
Těhotenství

Jarní zeleninová polévka se špenátovými haluškami

60 min
8 porcí
jarni polevka

Potřebujeme: 

  • Na špenátové halušky:
  • 200 g brambor
  • hrst čerstvého špenátu (cca 30 g)
  • 1 vajíčko
  • 30 – 50 ml vody
  • 200 g hladké špaldové celozrnné mouky
  • mořskou/himalájskou sůl
  • Na polévku:
  • 100 g mrkve
  • 100 g kedlubny
  • 100 g jarní cibulky (jen bílou část)
  • 100 g pórku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g hrášku
  • 50 g edamame fazolek
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • petrželovou nať
jarni polevka

Polévka plná jarních chutí, vitamínů a zelených halušek, která je sytá a rychle hotová. 😊

Ako na to?

1

Nejdřív uděláme halušky. V mixéru rozmixujeme očištěné a nakrájené brambory, špenátové listy (můžeme odstranit stopky), vajíčko a trochu vody.

2

Směs přelijeme do misky.

3

Přidáme hladkou špaldovou celozrnnou mouku.

4

Vypracujeme těsto na halušky a osolíme ho.

5

Ve vroucí vodě uvaříme halušky, přecedíme je a dáme stranou.

6

Mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme na proužky, cibulku a pórek na kolečka.

7

V hrnci zahřejeme olivový olej.

8

Všechnu zeleninu orestujeme. Jestli máme mražený hrášek nebo edamame, nejdřív orestujeme zbytek a až po chvíli přidáme luštěniny.

9

Zeleninu osolíme a opepříme, podlijeme vodou (cca 1,5–2 l) a přiklopíme pokličkou.

10

Vaříme ji přibližně 40 minut, dokud nezměkne. Na dochucení můžeme použít trochu mleté kurkumy.

11

Do hotové polévky přimícháme halušky, nasekanou petrželovou nať a trochu nasekané zelené části z jarní cibulky.

TIP: Tyto halušky můžeme připravit i jako hlavní jídlo například s tvarohem nebo brynzou.

Výživové hodnoty na 1 porci:

154 kcal

646 kJ

T:

1 g

B:

7 g

S:

28 g

V:

5 g

jarní zeleninová polevka
jarni zeleninova polevka

Přeju ti dobrou chuť. 😊

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

kuchařská kniha
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.