Všechny

Jemné karbanátky z červené řepy vhodné i pro vegany

Recepty
35 min
6 ks
karbanátky z červené řepy
Potřebujeme:
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 cibuli
  • 2 středně velké mrkve
  • 2 středně velké červené řepy
  • mletý černý pepř podle chuti
  • himalájskou/mořskou sůl
  • 2 hrsti špenátu
  • čerstvé bylinky (já jsem použila bazalku)
  • 1 hrnek mletých ovesných vloček

Zbožňujeme zeleninové karbanátky na všechny způsoby. Nejsem velký fanoušek burgerů, ale když mám chuť na zeleninovou verzi, ráda si ji připravím v tomto stylu. Prostě mi to tak chutná. Jestli máš ráda jinou kombinaci, klidně si tento karbanátek naservíruj podle sebe.

Jak na to?
1
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na malé kousky dozlatova.
2
Potom přidáme najemno nastrouhanou mrkev a řepu, z níž jsme předtím vymačkali šťávu.
3
Opepříme, osolíme podle chuti a smažíme 5–10 minut nebo dokud nezmizí všechna šťáva.
4
Nakonec přidáme na kousky nakrájený špenát, bylinky a dusíme, dokud špenát nezmenší svůj objem.
5
Odstraníme ze zdroje tepla, postupně přidáváme mleté ovesné vločky, abychom dosáhli požadované hustoty. Nepřidáváme je najednou. Když je směs dostatečně hustá, nemusíme použít celý hrnek vloček. Všechno společně promícháme a necháme vychladnout.
6
Z vychladlé směsi vytvarujeme silnější karbanátky (já jsem dělala tenčí a trochu se mi rozpadávaly). Aby se nepřipekly, můžete je jemně obalit v krupici. Smažíme na troše oleje.
7
Podáváme s libovolnou přílohou, například se salátem, zeleninovou kaší nebo jako burger.

Výživové hodnoty na 1 ks:

217 kcal

914 kJ

T:

7 g

B:

6 g

S:

29 g

V:

5 g

repove karbonatky

Ať ti chutná! 😊

Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:

dárek pro tebe
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Kategorie

ReceptyBezlaktózovéBezlepkovéVeganVegetariánskéčervená řepa