Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Lehký rukolový salát s prosciuttem, nektarinkami a grilovaným sýrem

20 min
2 porce
rukolový salát

Potřebujeme: 

  • 150 g rukoly (případně jiného salátu, např. baby špenátu)
  • 2 nektarinky (cca 100 g)
  • 70 g prosciutta
  • 100–150 g sýru camembert (případně jiného vhodného na gril)
  • kvalitní olivový olej
  • mořskou/himalájskou sůl
  • mletý černý pepř
  • 30 g semínek (mix dýňových a slunečnicových)
  • Na dresing:
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 1 lžíci domácího medu
  • 1 lžičku vinného octu
rukolový salát

Svěží salát v těchto letních dnech padne vždy vhod. Kombinace ovoce, sýru nebo slané prosciutto šunky nikdy nezklame. Salát je plný chutí a dostatečně nás zasytí.

Jak na to:

1

Salát umyjeme, osušíme a naložíme na talíře.

2

Přidáme na kousky nakrájené nektarinky a šunku.

3

Sýr pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, zaba-líme do alobalu a opečeme na pánvi z obou stran. Stačí 2–3 minuty z každé strany.

4

Následně na suché rozehřáté pánvi krátce opražíme se-mínka.

5

Připravíme dresing smícháním olivového oleje, medu a vinného octu, polijeme jím salát, na který uložíme ugrilo-vaný sýr, a podáváme.

Tip: K salátu si můžeme dát kousek dobrého domácího pečiva.

rukolový šalát

Dobrou chuť 😊!

Kromě letní stravy ti nabízíme i letní cvičení. Vyzkoušej naše 15minutovky Fit in 15 min, které jsou na letní dny jako dělané!

cvičení pro ženy
Fotka autora
Viktória Janov
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.