Čas přípravy
- 10 minutPříprava
- 60 minutOdleželé v lednici
Tento salát je vyladěný tak, že tvoje zdraví bude zpívat. Klasický okurkový salát s octovou zálivkou známe všichni, tohle je však verze s nádechem Asie pro fajnšmekry. Recept inspirovaný knížkou doc. Kužely doporučujeme všemi deseti.
Jak na to?
1
Okurky oškrábeme a následně je pomocí škrabky podélně nařežeme na tenké plátky. Když je střed okurky měkký a vodnatý, už ho do salátu nedáváme.
2
Zázvor očistíme a najemno nastrouháme do misky na salát.
3
Dochutíme sójovou omáčkou, oběma oleji, šťávou z limetky a nasekanou natí koriandru. Všechno spolu promícháme, přidáme sůl, pepř a případně nakrájenou čili papričku.
4
Do vzniklé směsi vložíme nakrájené okurky, důkladně zamícháme a necháme aspoň hodinku odstát v lednici.
TIP: Salát můžete podávat k jídlům podle vlastních preferencí, skvěle se však hodí například ke kari jídlům.
Dobrou chuť 😊!
Jinak, víš o tom, že i koupí členství (ročního) u nás získáváš knihu se zdravými recepty? Podívej se i na další benefity, které máme pro naše členy a přidej se k nám:
Mojí životní filozofií je žít v harmonii mysli, těla a duše. Jsem absolutní milovník jídla, které by z mého pohledu mělo být vždy vyvážené, nutričně bohaté a připravené z těch nejkvalitnějších surovin. Vysoká kvalita vždy neznamená i vysokou cenu, stejně jako vysoká cena nezaručuje kvalitu. Pohyb je mým prostředkem, jak vypnout. Fascinuje mě, co všechno tělo dokáže, kolik síly v sobě ukrývá. Co dáte, to se vám vrátí, a u vašeho těla to platí dvojnásobně. Věřím, že moje články vám budou pomáhat při hledání vašich vlastních odpovědí a moje recepty obohatí vaši kuchyni. Jestli máte radši Instagram, můžete mě sledovat jako @foodistheroot.