Tyto nadýchané muffiny se skvěle hodí na snídani, přesnídávku, svačinu, ale i večeři, případně si je můžeme vzít s sebou na cesty. Jsou šťavnaté a hotové raz dva. Přeju vám dobrou chuť :-)!
Jak na to?
1
Brokolici vložíme do vroucí vody a 5 minut ji povaříme, potom ji vytáhneme, propláchneme pod studenou vodou, necháme odkapat a rozdělíme na růžičky.
2
Plech na muffiny potřeme olivovým olejem a do každé jamky dáme růžičku brokolice.
3
Papriku nakrájíme na malé kostky a přidáme k brokolici. Zeleninu osolíme a opepříme.
4
Vajíčka vyšleháme metličkou a nalejeme do každé jamky. Ne úplně po vršek.
5
Vršek muffinů posypeme nastrouhanou mozzarellou, jemně ji osolíme a takto připravené pečeme na 200 ˚C přibližně 20 minut dozlatova.
6
Necháme je trochu vychladnout a až pak je vytáhneme.
Tip: Zeleninu můžeme variovat podle chuti, přidat můžeme například i hrášek nebo povařenou mrkev 😊.
Výživové hodnoty na 1 ks:
132 kcal
555 kJ
T:
8 g
B:
29 g
S:
4 g
V:
1 g
Dobrou chuť :-)!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov