Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Poké miska s jáhlami a hummusem: skvělý tip na rychlý oběd nebo večeři

10 min
2 porce
poké miska

Potřebujeme: 

  • 100 g jáhel (nebo jiné obiloviny)
  • 100 g hummusu
  • ½ avokáda
  • 4 cherry rajčata
  • 1 hrst zeleného nebo barevného salátu
  • ½ okurky
  • 1 mrkev
  • 3 cm mladého pórku
  • olivový olej
  • mořská/himalájska sůl
  • černý mletý pepř
poké miska

Zbyla ti v lednici jáhla, quinoa, bulgur nebo rýže? Nebo ani ne, jen potřebuješ rychlý oběd nebo večeři a nechce se ti v tomhle horku přemýšlet?

Co si takhle udělat poké misku z toho, co máš běžně v lednici? Stačí tak málo. Zelenina, humus a obiloviny.

Jak na to?

1

Uvaříme si jáhly nebo jakoukoliv obilovinu.

2

Mezitím nakrájíme okurku a avokádo na malé kousky, rozpůlíme cherry rajčátka, nakrájíme na kolečka pórek a nahrubo nastrouháme mrkev.

3

Na dno misky dáme jáhly, na ně naskládáme zeleninu a salát.

4

Doprostřed dáme humus a posypeme pórkem.

5

Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.

Tip: Můžeme podávat teplé i studené. Doporučujeme také omáčku Sweet & Chilli nebo tekuté balsamico.

Výživové hodnoty na 1 porci:

402 kcal

1690 kJ

T:

16 g

B:

10 g

S:

54 g

V:

7 g

Dobrou chuť 😊!

cviceni na doma
Fotka autora
Stanka Šišková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.