Zbyla ti v lednici jáhla, quinoa, bulgur nebo rýže? Nebo ani ne, jen potřebuješ rychlý oběd nebo večeři a nechce se ti v tomhle horku přemýšlet?
Co si takhle udělat poké misku z toho, co máš běžně v lednici? Stačí tak málo. Zelenina, humus a obiloviny.
Jak na to?
1
Uvaříme si jáhly nebo jakoukoliv obilovinu.
2
Mezitím nakrájíme okurku a avokádo na malé kousky, rozpůlíme cherry rajčátka, nakrájíme na kolečka pórek a nahrubo nastrouháme mrkev.
3
Na dno misky dáme jáhly, na ně naskládáme zeleninu a salát.
4
Doprostřed dáme humus a posypeme pórkem.
5
Dochutíme olivovým olejem, solí a pepřem.
Tip: Můžeme podávat teplé i studené. Doporučujeme také omáčku Sweet & Chilli nebo tekuté balsamico.
Výživové hodnoty na 1 porci:
402 kcal
1690 kJ
T:
16 g
B:
10 g
S:
54 g
V:
7 g
Dobrou chuť 😊!
Jmenuju se Stanka, ale můžete mi klidně říkat i Gigi. Považuju se za zdravožrouta. Mou filozofií při vaření je nahradit ty nezdravé suroviny zdravějšími alternativami a v rámci možností nákupu i dostupnými a ne příliš drahými potravinami, které se dají koupit v každém obchodním řetězci. Protože jsem dvojnásobná máma zaměstnaná na plný úvazek, vím, jak to je s vařením a časem v kuchyni. A také jak náročné může být nakupování a shánění těch správných surovin se dvěma malými dětmi. Rychle, zdravě a chutně, to je každodenní motto při vaření nebo pečení, kterým se řídím. V mých receptech najdete přirozené produkty jako zeleninu, ovoce, luštěniny, obilniny, ryby, kuřecí maso a také mám ráda, když to na talíři všechno pěkně barevně ladí. To mě přivedlo i k focení jídel a víc mých receptů najdete na mém účtu na Instagramu @gigivari. Ráda experimentuji v kuchyni a kombinuji různé chutě i různé kultury. Ráda se inspiruji orientální a exotickou kuchyní, ale mám ráda i slovenskou klasiku. Od té doby, co jsem máma, čím dál víc mě zajímá problematika zdravého stravování a jeho vlivu na naše zdraví. I proto jsem se rozhodla absolvovat kurz poradce výživy, abych mohla v otázkách stravování pomoct i druhým. Už teď se těším, jestli ti moje recepty budou chutnat, ušetří ti čas v kuchyni a přitom budeš mít gurmánský zážitek.