Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Snídaňový koláč s jogurtem a ovocem

45 min
6 porcí
snidanovy kolac

Potřebujeme: 

  • 2 hrnky obyčejného řeckého jogurtu
  • 4 vejce
  • ¼ hrnku medu nebo čistého javorového sirupu
  • ½ hrnku mletých ovesných vloček
  • 1 lžičku vanilkového extraktu
  • 1 hrnek smíchaných čerstvých nebo mražených bobulí plus další ovoce na ozdobu
snidanovy kolac

Zbožňuju koláče, které se připravují snadno, ale zároveň jsou zdravé a chutné. Příprava ti zabere jen chvilku, potom ho dej upéct, běž se osprchovat, a než budeš hotová, snídaně bude hotová taky! Tento proteinem nabitý pekáč s ovocem a jogurtem je lahodný a ideální pro ty, kdo ráno milují něco sladkého, nebo si ho vychutnej jako snack během dne. S blížící se školou se ti bude tento recept hodit. Je to skvělá pochoutka pro děti.

Jak na to?

1

Předehřejeme troubu na 175 °C. Pekáč jemně vymažeme olejem.

2

Do velké misky přidáme jogurt, vajíčka, med, mleté ovesné vločky a vanilku. Mícháme, dokud se všechno nespojí. Přidáme ovoce a jemně promícháme.

3

Těsto přeložíme do připraveného pekáče (30x25 cm).

4

Pečeme 35–40 minut nebo dokud koláč uprostřed úplně neztuhne.

5

Jen co je koláč hotový, vyndáme ho z trouby a před krájením ho necháme úplně vychladnout.

6

Podáváme s extra jogurtem, medem, ořechovým máslem a ovocem podle přání.

Výživové hodnoty na 1 porci:

248 kcal

1044 kJ

T:

11 g

B:

9 g

S:

26 g

V:

2 g

sladká snídaně

Příjemné ranní mlsání! 😊

Jestli miluješ sladkou snídani, pak neváhej a nahlédni do našeho e-shopu. Čekají tam na tebe naše snídaňové kaše.

sladka snidane
Fotka autora
Antónia Smetanková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.