Recept na banánové lívance připravila už nejedna hospodyňka. Já jsem trošku zaexperimentovala a do těsta přidala i nastrouhaná jablíčka. Efekt byl více než skvělý. Nadýchané, super vláčné, a tak chutné. Pevně věřím, že si je vychutnáš stejně jako já.
Jak na to?
1
Vajíčko, mléko a cukr vyšleháme do pěny.
2
Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, mletou skořicí a citronovou kůrou.
3
Nakonec přidáme nastrouhané jablko a rozmačkaný banán.
4
Na lžičce kokosového oleje opékáme lívance z obou stran dozlatova.
5
Podáváme s lžící jogurtu a nasekanými ořechy.
TIP: Pokud místo vanilkového cukru použiješ med a přidáš do těsta trošku pravé vanilky, doporučujeme lívance i pro děti od 1,5 roku.
Výživové hodnoty na 1 porci:
89 kcal
372 kJ
T:
1.9 g
B:
2.15 g
S:
16 g
V:
0.7 g
Přeju ti dobrou chuť!
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.