Základem těchto chutných muffinů je domácí veganské podmáslí, které si snadno připravíme smícháním rostlinného mléka a jablečného octu. Vláčnost jim dodává mrkev a křupavost kousky vlašských ořechů.
Jak na to?
1
Nejdřív si uděláme podmáslí z rostlinného mléka. Do misky nalijeme mléko, které smícháme se 2 lžícemi octu. Necháme asi 10 minut odstát, aby se nám mléko jemně srazilo.
2
Mrkev oškrábeme a najemno nastrouháme. Ořechy nasekáme na menší kousky.
3
Do mísy s mlékem přidáme mrkev, cukr, med, olej, mouku smíchanou se sodou bikarbonou a kypřicím práškem, skořici a sůl. Vymícháme ručně hladké hustější těsto. Nakonec přimícháme nasekané ořechy.
4
Plech na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Do ¾ je naplníme těstem.
5
Muffiny dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na horní a dolní ohřev na 25 minut.
Výživové hodnoty na 1 ks:
178 kcal
746 kJ
T:
6 g
B:
5 g
S:
25 g
V:
2 g
Přeju dobrou chuť! 😊
Přidej do svého vánočního pečení naši Fitnutku. Její chuť tě jednočně dostane. Případně ji můžeš někomu darovat jako dárek po stromeček.
V kuchyni se motám už odmalička. Mám množství zálib, ale vaření a hlavně pečení patří mezi ty nej. Vyžívám se ve "stajlovaní" a focení jídla. Mám prostě neustále potřebu umělecky se projevit, tak se to snažím skloubit. Rád píšu recepty a mám radost, když se lidem podaří a chutnají jim. Nejsem prototypem vysloveně zdravého strávníka, ale velmi mi záleží na tom, co jím. Vařím a peču hlavně rozmanitě, čerstvě a chutně. Domácí jídlo je pro mě základ. Nemusím moc restaurace, protože si většinou řeknu, že bych to uvařil lépe. Miluju kváskování. Je to pro mě taková malá forma relaxu. Člověk se při něm naučí hlavně trpělivosti. No, a samozřejmě, není nad voňavý čerstvý kváskový chleba. Věřím, že budu přínosem a zpestřením úžasné Fitshaker komunity. Najdeš mě i na Facebooku jako Muž v zástere.