Z dýně se kromě slaných receptů velmi dobře připravují i sladké, a tento je jedním z nich. Cheesecaky jsou celkově velmi oblíbené díky jejich jednoduché přípravě a věřím, že i tento voňavý podzimní dezert ti bude chutnat. Příprava je jednoduchá, takže to určitě zvládne každý. Vyzkoušíš? :-)
Jak na to?
1
Dýni dobře omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit do vroucí vody do měkka.
2
Poté ji scedíme, a když trochu vychladne, rozmixujeme ji na hladké pyré.
3
Zatímco se dýně vaří, připravíme korpus. Pomleté vločky, mandlovou mouku, kokosový olej a agáve smícháme a vytvoříme drobenku, kterou rukama přitlačíme na dno dortové formy o průměru 26 cm.
4
Dýňové pyré smícháme s ostatními surovinami na náplň a krém nalijeme na korpus.
5
Koláč pečeme v předehřáté troubě na 160 ˚C po dobu 60 minut, poté jej vyjmeme, necháme vychladnout a následně vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny.
Tip: Do koláče můžeme přidat i hotové perníkové koření v poměru podle chuti, aby byl ještě voňavější a podzimnější. :-)
Výživové hodnoty na 1 porci:
253 kcal
1066 kJ
T:
10 g
B:
18 g
S:
22 g
V:
2.1 g
Dobrou chuť!
Posilujeme ženy – to je naše motto!Chceš být silnější, zdravější a cítit se ve svém těle skvěle? Přidej se k nám na Fitshakeru a objev svou sílu! S našimi programy zaměřenými na zdraví, fitness a osobní růst dosáhneš výsledků, které tě posunou dál. Společně budeme pracovat na tvé cestě k lepšímu já!
Jmenuju se Viki a jsem fotografka a blogerka. Mým největším hobby je kromě jógy a cvičení vaření/pečení a focení, takže Fitshaker je pro mě super místem, kde to všechno můžu zrealizovat a podělit se s vámi o recepty nebo tipy z kuchyně. Miluji zdravé vaření, kvalitní sezónní suroviny, ráda podporuji domácí dodavatele a výrobce potravin a snažím se vytvářet chutné a výživné recepty. Jídlo je důležitou součástí našeho života a, jak se říká, jsme to, co jíme, takže by nám na tom mělo záležet. :-) Můj Instagram @viktoria.janov