Tyto měkoučké muffiny jsou vyrobeny ze zdravých přísad nabitých živinami a jsou perfektním prvním dezertem pro děti. Jsou jemné, vláčné, bez přidaného cukru, snadno se žvýkají a můžou se pochlubit značnou dávkou zdravých tuků. Jsou i skvělým způsobem, jak dětem nabídnout potraviny, o které nemají vždy zájem. Muffiny chutnají malým i velkým, je to ověřeno a doporučeno mojí rodinou. Miluji lehké recepty, které můžu použít i jako jídla pro děti. Tyto muffiny se hodí k snídani, obědu nebo jako občerstvení. Můžeš je podávat s nakrájeným ovocem, jablečnou omáčkou nebo jiným oblíbeným ovocným pyré.
Jak na to?
1
Troubu předehřejeme na 190 °C. Formu na muffiny vymažeme olejem. Na muffiny, v nichž je hodně ovoce, nepoužíváme papír, protože se nelepí. Když vymažeme formu, vyndáme je snadněji a bez zbytečných škod.
2
Společně smícháme banán, jablko, mrkev, mléko, olej, vejce.
3
Ve druhé misce smícháme mouku, ovesné vločky, kypřicí prášek, sodu bikarbonu, skořici, sůl a přidáme k vlhkým přísadám.
4
Nakonec přidáme náplň (nemusí být), já jsme použila hrst kvalitní hořké čokolády. Všechno spolu promícháme. Směs by měla být jemně hustá, ale ne příliš. Kdyby byla řídká, přidáme víc mouky. Může se stát, že bude řidší kvůli různé šťavnatosti jablek.
5
Těsto rozdělíme do forem, muffiny můžeme posypat ořechy nebo ovocem. Pečeme 20–25 minut nebo dokud nejsou zevnitř upečené.
6
Po upečení necháme chvilku vychladnout a potom vyndáme z formy.
TIP: Kdo by chtěl muffiny sladší, může si je osladit medem nebo javorovým sirupem, případně kvalitním džemem.
Výživové hodnoty na 1 ks:
178 kcal
747 kJ
T:
8 g
B:
5 g
S:
21 g
V:
3 g
Ať se ti podaří a všem chutnají! 😊
Tipy na zdravé snacky, ale aj kopec iných fit receptov nájdeš v na našem blogu:
Jídlo a fotografie je úžasný kreativní prostor, ve kterém ráda tvořím, experimentuji, zkouším nové věci a ráda se o ně podělím. Vaření mě baví a je to moje hobby. Vyrůstala jsem na vesnici, proto dávám přednost domácím sezónním surovinám a poctivým výrobkům. Upřednostňuji jednoduchou přípravu a dostupné suroviny, spojuji tradiční s moderním a miluji voňavé koření. Pestrost a barevnost pokrmů mě zavedly na cestu fotografie jídla a všeho, co je s ním spojeno. Můj blog: pekneajedlo.blogspot.cz