Všechny

Co na snídani? Domácí rýžová kaše s horkým lesním ovocem

Snídaňové kaše a pudingy
30 min
2 porce
rýžová kaše
Potřebujeme:
  • 200 g rýže (pokud chceš, aby byla kaše krémová, použij kulatozrnnou)
  • 400 ml vlažné vody
  • špetku mořské/himalájské soli
  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 1 lžíci domácího medu nebo jiného sladidla

Není nad domácí rýžovou kaši, je mnohem lepší a chutnější než ta ze sáčku (instantní) a navíc obsahuje i více živin. Pojď si se mnou připravit zdravou snídani, která tě zasytí na celé dopoledne.

Jak na to?
1
Já jsem použila kulatozrnnou rýži a postupovala jsem podle návodu na obalu – nejprve ji propláchneme horkou a potom studenou vodou.
2
Dáme do hrnce a zalejeme dvojnásobným množstvím vlažné vody, osolíme a za občasného míchání vaříme na středním plameni doměkka.
3
Mražené ovoce dáme na pánev, přidáme asi 2 lžíce vody a na středním plameni pomalu rozehříváme, dokud nevznikne mírně tekutá konzistence.
4
Hotovou rýži naservírujeme do hlubokých talířů, polejeme horkým lesním ovocem a pokapeme medem.

TIP: Doporučuji podávat i se sekanými ořechy nebo mandlovými lupínky.

Přeju ti krásný start do nového dne a dobrou chuť! :-)

Alžbeta Jánošíková
Redaktorka ve Fitshakeru
Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.

Kategorie

Snídaňové kaše a pudingyRecepty pro děti od 1 rokuReceptyBezlaktózovéSnídaněRecepty pro dětiVegetariánské