Všechny
Recepty
Zdraví
Stravování
Všeobecné
Cvičení
Fitshaker podcasty
Hubnutí
Proměny
Seberozvoj a motivace
Pro fit maminky
Fit pobyty a dovolené
Těhotenství
Myslíme ekologicky!

Co na snídani? Domácí rýžová kaše s horkým lesním ovocem

30 min
2 porce
rýžová kaše

Potřebujeme: 

  • 200 g rýže (pokud chceš, aby byla kaše krémová, použij kulatozrnnou)
  • 400 ml vlažné vody
  • špetku mořské/himalájské soli
  • 150 g mraženého lesního ovoce
  • 1 lžíci domácího medu nebo jiného sladidla
rýžová kaše

Není nad domácí rýžovou kaši, je mnohem lepší a chutnější než ta ze sáčku (instantní) a navíc obsahuje i více živin. Pojď si se mnou připravit zdravou snídani, která tě zasytí na celé dopoledne.

Jak na to?

1

Já jsem použila kulatozrnnou rýži a postupovala jsem podle návodu na obalu – nejprve ji propláchneme horkou a potom studenou vodou.

2

Dáme do hrnce a zalejeme dvojnásobným množstvím vlažné vody, osolíme a za občasného míchání vaříme na středním plameni doměkka.

3

Mražené ovoce dáme na pánev, přidáme asi 2 lžíce vody a na středním plameni pomalu rozehříváme, dokud nevznikne mírně tekutá konzistence.

4

Hotovou rýži naservírujeme do hlubokých talířů, polejeme horkým lesním ovocem a pokapeme medem.

TIP: Doporučuji podávat i se sekanými ořechy nebo mandlovými lupínky.

Přeju ti krásný start do nového dne a dobrou chuť! :-)

Fotka autora
Alžbeta Jánošíková
Redaktorka ve Fitshakeru

Jsem zakladatelkou online ženského magazínu „Ženuškáreň“, jehož prostřednictvím nabízím inspiraci a motivaci, jak žít lépe, zdravěji a kvalitněji. Napsala jsem knihu pro ženy „Tvoje kniha do kabelky“. Spolupodílela jsem se i na tvorbě bestsellerů „Z fitka do kuchyne“, „Fitness diár“, „Fitness kalendár“. Žít zdravě pro mě znamená přijmout sama sebe se všemi nedokonalostmi, najít rovnováhu a být šťastná.

Líbí se ti náš článek? Sdílej ho na sociálních sítích.